دربها یکی از بخشهای مهم و تاثیرگذار در هر ساختمان هستند که علاوه بر ایفای نقش جداسازی و افزایش امنیت ساختمان، نقش مهمی را در زیبایی محیط داخلی و خارجی ساختمان نیز ایفا میکنند. موضوع قابل توجه این است که عموماً در هر ساختمان، باتوجهبه فضایی که قرار است با استفاده از درب جدا شود، از دو نوع درب داخلی یا درب خارجی استفاده میشود که هر یک از آنها ویژگیها و قابلیتهای منحصر به فرد خود را دارند. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم، درب داخلی و درب خارجی را معرفی کرده و تفاوتهایی که میان آنها وجود دارد را مورد بررسی قرار دهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد:
معرفی درب داخلی
درب های داخلی همانطور که از نام آن نیز مشخص است، دربهایی هستند که برای تقسیم و جداسازی فضاهای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع دربها عموماً درون ساختمان واقع شده و کمک میکنند تا بتوانیم در درون یک ساختمان، فضای کاملاً مجزا و خصوصی داشته باشیم. از درب داخلی برای جداسازی فضاهایی مثل اتاقها، اتاقهای خواب، حمامها، سرویسهای بهداشتی، آشپزخانه و دیگر فضاهای داخلی استفاده میشود. باتوجهبه اینکه این دربها در فضای داخلی ساختمان به کار برده میشوند، لازم است از یکسری ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار باشند که بتوانند با شرایط حاکم بر فضای داخلی یک ساختمان سازگار بوده و دوام و کارایی خود را حفظ کنند. در ادامه به معرفی برخی از اصلیترین ویژگیهای درب داخلی خواهیم پرداخت.
ظاهر و طراحی چشمنواز
شاید بتوان گفت که زیبایی ظاهری اولین ویژگی است که از نگاه مشتریان یک درب داخلی باید داشته باشد. در واقع مشتریان در هنگام اقدام برای تهیه درب های داخلی ساختمان خود، بهدنبال درب هایی هستند که بتوانند بیشترین سازگاری را با دکوراسیون داخلی ساختمان داشته باشند. به همین دلیل نیز در حال حاضر دربهای داخلی در طرحها و ظاهر متنوعی عرضه میشوند و همواره تلاش بر این است تا با استفاده از مواد اولیه مختلف مثل چوب، شیشه، فلز یا مواد کمپوزیت درب هایی در طرحها و رنگهای مختلف تولید شود تا مشتریان بتوانند خریدی را داشته باشند که بیشترین تناسب را با سبک و دکوراسیون داخلی فضا دارد.
بیشتر بخوانید: چهارچوب درب چیست و انواع مختلف آن کدامند؟ |
سهولت در باز و بسته شدن
یکی دیگر از ویژگیهای مهم دربهای داخلی، سهولت در باز و بسته شدن است. درب های داخلی باید بتوانند به راحتی و بدون ایجاد صدا باز و بسته شوند و عملکرد مناسبی را در این زمینه داشته باشند. چراکه معمولاً افراد ساکن در یک ساختمان در طول روز بارها و بارها مجبور به باز و بسته کردن درب های داخلی هستند و اگر این فرایند با سختی همراه باشد یا ایجاد سروصدا کند، قطعاً برای استفادهکنندگان ناراحتکننده خواهد بود.
حفظ حریم خصوصی
دربهای داخلی نقش مهمی در مدیریت حریم خصوصی فضاها دارند و با جداسازی اتاقها و فضاهای داخلی، امکان حفظ حریم شخصی را فراهم میکنند. اما موضوعی که وجود دارد این است که درب های داخلی باید به شکلی طراحی و تولید شوند که بتوانند به شکلی کامل 2 فضا را از یکدیگر جدا کرده و شرایطی را فراهم کنند تا فضاها به صورت مجزا و مستقل از یکدیگر استفاده شوند. در صورتی که نحوه ساخت درب به گونهای باشد که حریم خصوصی به درستی حفظ نشود، قطعاً مشتری با مشکل مواجه خواهد شد.
ایمنی بالا
امنیت بالا و استفاده از متریال مناسب در ساخت درب های داخلی نیز موضوع بسیار مهمی است. دربهای داخلی باید بهگونهای ساخته شوند که بتوانند بالاترین سطح ایمنی را برای مشتریان به همراه داشته باشد. در همین راستا باید در هنگام ساخت یک درب داخلی مناسب از مواد اولیهای استفاده شود که درب را در برابر ضربه، آتشسوزی و خراشیدگی مقاوم کند. این مقاومت در نهایت به حفظ ایمنی ساکنان و کاهش خطرات ناشی از بروز حوادث مختلفی که منجر به آسیبدیدگی ساکنین میشود، بسیار مؤثر است.
سبک بودن و نصب آسان
باتوجهبه اینکه درب های داخلی عموماً نقش جداسازی را ایفا میکنند و در روز بارها و بارها مورد استفاده قرار میگیرند، بهتر است که سبک باشند و بهراحتی بتوان آنها را نصب کرده یا در صورت لزوم تعویض کرد. همین امر نیز سبب شده است تا دربهای داخلی در اکثر مواقع سبکتر از دربهای خارجی بوده و به راحتی قابل نصب و تعویض باشند. این موضوع نقش موثر خود را زمانی که ساکنین قصد تعمیرات یا بازسازی یک ساختمان را دارند بیش از هر زمان دیگری اهمیت خود را نشان میدهد.
عایقبندی صوتی
به طور معمول افراد فقط به دنبال جداسازی فیزیکی فضای موجود در یک ساختمان با استفاده از درب داخلی نیستند و تمایل دارند از دری استفاده کنند که بتواند از ورود و خروج صدا نیز جلوگیری کند. به همین دلیل یکی از ویژگیهای مهم دربهای داخلی، عایقبندی صوتی است. عموماً دربهای داخلی باید با استفاده از مواد عایق صوتی ساخته میشوند تا به تفکیک صداها و کاهش نفوذ صداهای خارجی به داخل فضاها کمک کنند ولی این امر در کشور ما اتفاق نمی افتد.
بیشتر بخوانید: نکات مهم در نگهداری و تعمیرات دوره ای برای افزایش عمر مفید درب |
عایقبندی حرارتی
دربهای داخلی ممکن است دارای ویژگی عایقبندی حرارتی باشند. این ویژگی میتواند در حفظ دمای مطلوب در فضاها و جلوگیری از نفوذ گرما و سرمای بیرونی به داخل مؤثر باشد. این امر سبب میشود که بتوان به شکل بهتری دمای ساختمان را مدیریت کرده و بدین ترتیب در هزینهها صرفهجویی کرد.
معرفی درب خارجی
در تعریف کلی میتوان دربهای خارجی را دربهایی دانست که در قالب ورودی اصلی یک ساختمان استفاده میشوند و قرار است به عنوان یک پل ارتباطی میان فضای داخلی و بیرونی یک ساختمان عمل کنند. به همین دلیل نیز استفاده از درب خارجی نقش مهمی در حفظ امنیت محیط داخلی و جلوگیری از نفوذ عوامل جوی و اشخاص غیرمجاز ایفا میکند و باید به گونهای ساخته شود که بالاترین سطح امنیت را داشته باشد. این نیازمندی سبب شده است تا یکسری ویژگیهای اصلی را برای تشخیص کیفیت درب های خارجی در نظر بگیرند که در ادامه به بررسی برخی از مهمترین آنها خواهیم پرداخت.
ایمنی و امنیت بالا
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، یکی از ویژگیهای اصلی دربهای خارجی، ایجاد ایمنی و امنیت بالا است. درب های خارجی باید به شکلی ساخته شوند که بتوانند از فضای داخلی به خوبی محافظت کنند و در برابر تلاش افراد غیرمجاز برای نفوذ، تخریب و سرقت مقاوم باشند. برای این منظور باید در ابتدا به متریالی که در ساخت درب خارجی استفاده میشود توجه لازم را داشت و در ادامه نیز با استفاده از ویژگیهای امنیتی دیگری مثل اضافه کردن قفلهای قوی، سیستمهای قفلبندی پیشرفته و دزدگیر، سطح امنیت را به بالاترین حد ممکن رساند.
طراحی و زیبایی
دربهای خارجی به عنوان ورودی اصلی ساختمان، باید دارای طراحی زیبا و سازگار با نمای خارجی ساختمان باشند. آنها میتوانند با استفاده از متریال مناسب، رنگها و طرحهای مختلف، جلوهای زیبا و جذاب به فضای بیرونی ساختمان ببخشند و تاثیر بصری مثبتی روی محیط اطراف داشته باشند.
مقاومت و دوام
ساکنین یک ساختمان به دلیل دسترسی کمتری که به درب های خارجی در مقایسه با درب های داخلی دارند، نمیتوانند از آنها در برابر اتفاقات غیرمنتظره محافظت کنند. به همین دلیل نیز درب های خارجی باید دارای مقاومت و دوام مناسب باشند تا بتوانند در برابر سایش، ضربه و تغییرات دمایی مقاومت کنند. برای این منظور معمولاً از موادی مثل چوب، فلز، PVC یا فایبر گلاس در ساخت درب استفاده میشوند که قابلیت مقاومت و دوام بالایی دارند.
بیشتر بخوانید: نقش تکنولوژی در تحول درب ها: از درب های سنتی تا درب های هوشمند |
عایقبندی صوتی
بحث عایقبندی صوتی یکی از ویژگیهای مشترک میان درب های داخلی و خارجی است اما به طور قطع این موضوع در خصوص درب های خارجی از اهمیت بیشتری برخوردار است. عایقبندی صوتی میتواند به کاهش نفوذ صداهای بیرونی و حفظ آرامش درون ساختمان کمک کند. چراکه ورود صداهای خارجی به داخل ساختمان باعث ایجاد آزار شده و در نقطه مقابل نیز خروج صدا میتواند حریم خصوصی ساکنین یک ساختمان را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل نیز همواره توصیه میشود که دربهای خارجی از ویژگیهای عایقبندی صوتی مناسب برخوردار باشند.
عایقبندی حرارتی
یکی دیگر از ویژگیهای تاثیرگذار درب های خارجی، عایقبندی حراراتی است. عایقبندی حرارتی به معنای جلوگیری از نفوذ گرما و سرما از طریق درب و حفظ دمای مطلوب درون ساختمان است. زمانی که درب خارجی به کار رفته در یک ساختمان از مقاومت کافی در برابر نفوذ سرما یا گرما برخوردار باشد، این فرصت برای ساکنین فراهم میشود تا بتوانند با کاهش نیاز به استفاده از سیستمهای گرمایشی و سرمایشی مختلف، در هزینههای خود نیز صرفهجویی کنند.
مقاومت در برابر عوامل جوی
دربهای خارجی به طور مستقیم با عوامل بیرونی متنوعی در تماس است و به همین دلیل نیز باید در برابر عوامل جوی مختلف مثل بارش باران، آفتاب، باد و سرما از مقاومت بالایی برخوردار باشند. در غیر این صورت نه تنها به راحتی آسیب دیده و شکل ظاهری اولیه خودشان را از دست میدهند، همچنین نمیتواند از نفوذ آب و هوا به داخل ساختمان جلوگیری کنند و این موضوع برای ساکنین ایجاد مشکل خواهد کرد.
سیستمهای کنترل و دسترسی
سهولت در استفاده از درب های خارجی یکی دیگر از موضوعات تاثیرگذار است. ساکنین یک ساختمان باید بتوانند به راحتی و با امنیت بالا از طریق درب خارجی رفت و آمد داشته باشند. برخی دربهای خارجی به سیستمهای کنترل و دسترسی مختلف مجهز میشوند که میتوانند روی راحتی و امنیت ورود و خروج افراد تاثیرگذار باشد. این سیستمها شامل قفلهای الکترونیکی، کنترل از راه دور، سیستمهای ردیابی و سایر قابلیتهای امنیتی موجود است.
دربهای داخلی و خارجی هر کدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، درب داخلی بیشتر برای تقسیم فضاها و حفظ حریم خصوصی داخلی استفاده میشود، در حالی که درب خارجی برای برقراری ارتباط میان فضای خارجی و داخلی، افزایش امنیت، مقاومت در برابر عوامل جوی و سایر عوامل تاثیرگذار استفاده میشود. اما موضوع قابل توجه این است که در تمامی این حالتها همچنان داشتن یکسری از ویژگیها الزامی است. در این مقاله تلاش کردیم تا درب داخلی و درب خارجی را تعریف کرده و ویژگیهای هر یک از آنها را مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.