مقالات

معایب درب های پلی وود

معایب درب های پلی وود
4.3
(11)

درب های پلی وود که به طور معمول با نام چوب پلاست یا کامپوزیت چوب پلاست نیز شناخته می‌شوند، به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارند، در سال‌های اخیر به‌عنوان جایگزینی مدرن و بادوام برای درب های چوبی سنتی مورد استفاده قرار گرفته و از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. درب های پلی وود از ترکیب پودر چوب و مواد پلیمری ساخته می‌شوند و به خوبی نمایانگر ویژگی‌ها و قابلیت‌های مواد اولیه خودشان هستند و به دلیل مزایای متعدد خود مثل مقاومت در برابر آب، پوسیدگی و ضربه، به انتخاب اول بسیاری از مشتریان تبدیل شده‌اند. بااین‌حال، در کنار مزایای متعدد درب های پلی وود، معایبی نیز برای این درب ها وجود دارد که باید قبل از تصمیم‌گیری درباره خرید یا عدم خرید آنها برای منزل یا محل کار خود به این موارد دقت کنید تا در نهایت بتوانید بهترین تصمیم ممکن را اتخاذ کنید. در همین راستا تصمیم گرفتیم تا در این مقاله از وبلاگ التراهوم به شکل دقیق به بررسی معایب درب های پلی وود و راه‌حل‌های مناسب برای رفع آنها بپردازیم تا شما بتوانید با شناخت کافی و مناسب، تصمیم‌گیری آگاهانه‌تری را برای انتخاب مناسب‌ترین درب برای ساختمان‌های خود داشته باشید. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر می‌پردازیم:

درب پلی وود چیست؟

درب های پلی وود یا چوب پلاست از ترکیب پودر چوب و پلیمر (معمولاً PVC) ساخته شده‌اند. در فرایند تولید درب های پلی وود، ابتدا الیاف چوب به طور کامل خرد و آسیاب شده و سپس با پلیمر و رزین‌های پلاستیکی مخلوط می‌شوند. سپس این مخلوط تحت‌فشار و حرارت قرار گرفته و به شکل مورد نظر در می‌آید. در ادامه نیز روی این ورقه‌ها با روکش‌های مختلفی مثل PVC، طرح چوب و یا رنگ های متنوع پوشانده می‌شود و در نهایت یک درب پلی وود تولید شده و آماده عرضه به بازار می‌شود.

بیشتر بخوانید: درب پلی وود چیست و انواع مختلف آن کدامند؟

معایب درب های پلی وود

همانطور که در ادامه مقاله نیز اشاره شد، درب های پلی وود با وجود مزایای متعددی که دارند، دارای معایبی نیز هستند که لازم است در هنگام تصمیم‌گیری درباره خرید درب پلی وود یا درب های چوبی سنتی با این معایب آشنا باشید. در ادامه به معرفی برخی از رایج‌ترین معایب درب های پلی وود موجود در بازار پرداخته و راهکارهای مواجه با این معایب را نیز عنوان خواهیم کرد.

1. ظاهر مصنوعی

برخی افراد معتقدند که درب های پلی وود دارای ظاهری کاملاً مصنوعی هستند و به هیچ عنوان نمی‌توانند زیبایی و ظرافت موجود در درب های چوبی را داشته باشند. این موضوع می‌تواند برای کسانی که تمایل دارند فضایی زیبا و گرم ایجاد کنند، یک نقطه ضعف محسوب شود.

راه‌حل

  • انتخاب روکش‌های طرح چوب: در حال حاضر در ساخت درب های پلی وود از انواع مختلفی از روکش مثل PVC و یا روکش‌های پلی اورتان استفاده می‌شود. برای اینکه بتوان ظاهر درب های پلی وود را طبیعی‌تر کرد، لازم است روکش‌های طرح چوب باکیفیت بالا استفاده کرد.
  • استفاده از درب های پلی وود در فضاهای مدرن: این درب ها به دلیل ظاهر مدرن و مینیمالیستی که دارند می‌تواند انتخاب مناسبی برای فضاهایی با دکوراسیون مدرن و مینیمال باشند.

2. مقاومت پایین در برابر گرما

درب های پلی وود در حال کلی از مقاومت قابل قبولی در برابر گرما برخوردار است اما در مقایسه با درب های دیگر از جمله درب های فلزی یا چوبی، مقاومت کمتری در برابر حرارت بالا دارند. در واقع قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تابش مستقیم نور خورشید یا منابع گرمازا می‌تواند باعث خم شدن و تاب برداشتن این درب ها شود.

راه‌حل

  • استفاده از سایبان: نصب سایبان در بالای درب می‌تواند به طور قابل توجهی از تابش مستقیم نور خورشید به درب های پلی وود جلوگیری کند.
  • انتخاب درب های پلی وود با رنگ روشن: به طور معمول رنگ‌های روشن حرارت کمتری را جذب می‌کنند و به همین دلیل نیز توصیه می‌شود در صورت استفاده از درب های پلی وود در مناطق گرمسیری یا مکان‌هایی که در معرض نور مستقیم خورشید هستند، از درب هایی با رنگ روشن استفاده کنید.
  • استفاده از عایق حرارتی: در حال حاضر نمونه‌های مختلفی از عایق‌های حرارتی وجود دارد که شما می‌توانید برحسب نیاز خود یکی از این عایق‌های حرارتی را روی درب خود استفاده نمایید تا از انتقال حرارت به داخل آنها جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید: مزایای درب پلی وود چیست؟

3. عدم هماهنگی با برخی از سبک ها

در حال کلی به نظر می‌رسد که درب های پلی وود به دلیل تنوع در طرح و رنگ بالایی که دارند، قابلیت استفاده در طیف گسترده‌ای از دکوراسیون‌ها را دارند. اما واقعیت این است که برخی از سبک‌های دکوراسیون مثل سبک بوهمیان، کلاسیک یا روستیک وجود دارند که ممکن است استفاده از درب های پلی وود در این فضاها مناسب نباشد.

راه‌حل

  • انتخاب طرح‌های ساده: برای اینکه درب های پلی وود بتوانند همخوانی لازم را با سبک‌های دکوراسیون مختلف داشته باشند، بهتر است از طرح‌های ساده یا طبیعی برای روکش این درب ها استفاده شود. سادگی معمولاً به افزایش میزان هماهنگی درب های پلی وود با فضاهای مختلف کمک می‌کند.
  • مشورت با متخصص دکوراسیون: اگر آشنایی چندانی با سبک‌های دکوراسیون مختلف و درب های مناسب برای هر سبک دکوراسیونی ندارید، بهتر است با یک متخصص دکوراسیون مشورت کنید. آنها می‌توانند به شما کمک کنند تا حتی اگر قصد استفاده از درب پلی وود را دارید، بتوانید بهترین سبک و طرح را متناسب با سبک دکوراسیون ساختمان منزل یا محل کار خود انتخاب نمایید.

4. محدودیت در تعمیرات

برخلاف درب های چوبی که به راحتی قابل تعمیر و رنگ آمیزی هستند، درب های پلی وود در صورت آسیب دیدگی، به طور کامل قابل ترمیم نیستند و در بسیاری از موارد، ممکن است لازم باشد کل درب تعویض شود.

راه‌حل

  • خرید درب از برندهای معتبر: یکی از اصلی‌ترین راهکارهایی که برای این موضوع می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد، خرید از برندهای معتبر است. چراکه این برندها خدمات پس از فروش خوبی را ارائه می‌دهند و می‌توانند در صورت آسیب‌دیدگی درب، به شما در تعمیر یا تعویض آن کمک کنند.
  • مراقبت از درب: با مراقبت صحیح از درب، می‌توان از آسیب‌دیدگی آن تا حد زیادی جلوگیری کرد. این مراقبت‌ها شامل تمیز کردن مرتب درب، محافظت از درب در برابر ضربه، تابش مستقیم آفتاب و همچنین تعمیر سریع و پیشگیرانه درب پیش از گسترش مشکل می‌شود.

5. مشکلات زیست محیطی

اگرچه درب های پلی وود از مواد بازیافتی ساخته می شوند، اما در فرایند تولید آنها از چوب و رزین‌ها و پلیمرهای پلاستکی استفاده می‌شود که استفاده از این مواد اولیه می‌تواند روی میزان تجزیه پذیری درب های پلی وود تاثیرگذار باشد. البته این مواد به دفعات قابل بازیافت می باشد و شما نباید دغدغه ای بابت آن داشته باشید.

راه‌حل

  • انتخاب برندهای معتبر: درب های پلی وود را می‌توان در سه دسته‌بندی کاملاً قابل تجزیه، قابلیت تجزیه جزئی و غیرقابل تجزیه دسته‌بندی کرد. برندهای معتبر و شناخته‌شده عملکرد مشخص‌تری در این زمینه داشته و خرید از آنها می‌تواند نگرانی شما در زمینه خرید درب پلی وود غیرقابل تجزیه را تا حد زیادی کاهش دهد.
  • انتخاب درب های پلی وود تجزیه‌پذیر: در ساخت درب های پلی وود تجزیه‌پذیر از چوب و پلی لاکتیک اسید که یک نوع پلاستیک زیست تخریب‌پذیر است، به عنوان ماده اولیه استفاده می‌شود و همین امر باعث می‌شود تا این درب ها یک گزینه مناسب و دوستدار محیط زیست به شمار بروند.

6. قیمت بالا

بالا بودن قیمت‌های درب های پلی وود یک موضوع نسبی است. چراکه به طور کلی قیمت درب های پلی وود از بسیاری از درب های دیگر موجود در بازار پایین‌تر است اما زمانی که از مواد اولیه خاص‌تر مثل پلاستیک زیست تخریب‌پذیر یا روکش‌های خاص‌تر استفاده می‌شود، قیمت درب پلی وود قاعدتا افزایش پیدا می‌کند.

راه‌حل

  • انتخاب برندهای ایرانی: برندهای ایرانی درب های پلی وود را با قیمت مناسب‌تری نسبت به برندهای خارجی به بازار عرضه می‌کنند و این تفاوت قیمت به هیچ عنوان نشان‌دهنده تفاوت کیفیت نیست. بلکه به دلیل ساخت این درب ها در داخل کشور، هزینه‌های ساخت و در نتیجه آن قیمت درب کاهش پیدا می‌کند.
  • خرید عمده: اگر به تعداد زیادی درب پلی وود نیاز دارید، می‌توانید با خرید عمده از تخفیف‌های بیشتر بهره‌مند شوید.

درب های پلی وود مزایای قابل‌توجهی مانند دوام استحکام بالا، مقاومت در برابر آب، پوسیدگی و خوردگی برخوردار بوده و نگهداری از آنها نیز آسان است. بااین‌حال، معایبی مثل ظاهر مصنوعی، مقاومت پایین در برابر گرما، مشکلات زیست‌محیطی، عدم هماهنگی با برخی از سبک ها نیز دارند که می‌تواند روی تصمیم‌گیری درباره خرید یا عدم خرید این درب ها تاثیرگذار باشد. اما نکته قابل توجه این است که انتخاب نهایی درب مناسب برای شما، به نیازها، سلیقه و بودجه‌تان بستگی دارد. اگر به دنبال دوام و کارایی هستید و قیمت برایتان عامل تعیین‌کننده‌ای نیست، درب های پلی وود می‌توانند گزینهٔ مناسبی باشند. اما اگر به دنبال زیبایی طبیعی چوب، شاید بهتر باشد درب های چوبی را انتخاب کنید. در این مقاله تلاش کردیم تا به بررسی معایب درب های پلی وود و راهکارهای مواجه با این عیب‌ها بپردازیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و بتوانید با استفاده از اطلاعات ارائه شده در آن بهترین تصمیم‌گیری را در خصوص خرید درب پلی وود یا عدم خرید این نوع از درب ها داشته باشید.

4.3 / 5. 11

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *