مقالات

راهنمای انتخاب درب‌ مناسب برای فضاهای کوچک

راهنمای انتخاب درب‌ مناسب برای فضاهای کوچک
4.3
(11)

امروزه باتوجه‌به افزایش جمعیت و محدودیت فضای مسکونی و تجاری، استفاده بهینه از فضاهای کوچک از اهمیت بسیاری برخوردار است. یکی از جنبه‌های مهم در بهینه‌سازی فضاها، انتخاب درب های مناسب است که به یکی از دغدغه‌های اصلی طراحان و ساکنین تبدیل شده است. چراکه لازم است درب هایی انتخاب شوند که نه تنها از نظر ظاهری جذاب باشند؛ بلکه از نظر کاربری و کارایی نیز بهینه باشند. به دلیل اهمیت بالای انتخاب درب مناسب برای فضاهای کوچک، تصمیم داریم تا در این مقاله از وبلاگ التراهوم به معرفی انواع مختلف درب مناسب برای فضاهای کوچک پرداخته و عواملی که در انتخاب درب ‌ها برای فضاهای کوچک نقش دارند، را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانید با استفاده از راهنمایی‌های صورت گرفته بهترین گزینه‌ها را برای ساختمان‌های خود انتخاب نمایید. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر می‌پردازیم:

اهمیت انتخاب درب مناسب برای فضاهای کوچک

همانطور که در ابتدای مقاله حاضر نیز اشاره شد، انتخاب درب مناسب برای فضاهای کوچک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. چراکه این درب ها می‌توانند نقش بسیار مهمی در بهره‌وری و استفاده بهینه از فضاهای محدود ایفا کرده و به شما کمک کنند تا بیشترین استفاده را از فضاهای در اختیار خود داشته باشید. در ادامه به چند دلیل برای این موضوع اشاره خواهیم کرد:

1. بهینه‌سازی فضا

در فضاهای کوچک، هر سانتیمتر مربع اهمیت زیادی دارد. انتخاب درب های مناسب که به دلیل طراحی خاص خود به بهترین شکل ممکن از فضای موجود استفاده کنند، می‌تواند به بهینه‌سازی استفاده از فضا کمک کند. به‌عنوان‌مثال، درب های کشویی که برخلاف درب های لولایی نیاز به داشتن فضا جهت باز شدن به طور کامل ندارند و به‌صورت موازی با دیوار حرکت می‌کنند، به بهترین شکل از فضای موجود استفاده می‌کنند و می‌توانند کاری کنند که اتاق بزرگ‌تر به نظر برسد.

2. ایمنی و راحتی استفاده

در فضاهای کوچک، میزان ایمنی و راحتی در استفاده از درب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. درب هایی که به‌آسانی باز و بسته می‌شوند و درعین‌حال به فضای کمی برای حرکت خود نیاز دارند، نه تنها باعث استفاده بهینه از فضا می‌شوند؛ بلکه احساس راحتی بیشتری را به کاربران ارائه می‌دهند. همچنین لازم به ذکر است که استفاده از درب هایی که به طور ساده و بدون مشکل کار می‌کنند، از نظر ایمنی برای افرادی که از فضای محدود استفاده می‌کنند، بسیار حائز اهمیت است.

3. ظاهر و طراحی

درب ها یکی از عناصر بسیار مهم و تاثیرگذار در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان‌ها هستند و میزان تاثیرگذاری آنها در فضاهای کوچک و به دلیل محدودیت‌هایی که وجود دارد، بیشتر به چشم می‌آید. در همین راستا است که همواره پیشنهاد می‌شود تا از درب هایی با طراحی ساده و کم‌حجم استفاده شود تا در نتیجه آن اتاق بزرگ‌تر و مرتب‌تر به نظر برسد. همچنین، انتخاب درب هایی با رنگ و جنس مناسب که با دیگر عناصر موجود در ساختمان تناسب کافی دارد، می‌تواند هماهنگی و توازن بیشتری را به فضا داده و زیبایی محیط را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: نقش درب ها در دکوراسیون داخلی

نکات مهم در انتخاب درب های مناسب برای فضاهای کوچک

به طور معمول در انتخاب درب مناسب برای فضاهای کوچک، عوامل مختلفی از جمله استفاده بهینه از فضا، زیبایی ظاهر و حفظ استانداردهای امنیتی و ایمنی مدنظر قرار می‌گیرد. موضوع قابل توجه این است که این عوامل به طور مستقیم قابل دستیابی نیستند و در واقع خودشان نیز تحت تاثیر یکسری موارد هستند که با در نظر گرفتن آنها می‌توان بهترین انتخاب را داشت. در ادامه به بررسی برخی از اصلی‌ترین عوامل تأثیرگذار در انتخاب درب های مناسب برای فضاهای کوچک خواهیم پرداخت:

1. نوع درب

اولین قدم در انتخاب درب، بررسی کاربری محیط و انتخاب مناسب‌ترین نوع درب برای آنجا است. در واقع این فضای موجود و شکل اتاق است که می‌تواند تعیین‌کنندهٔ نوع درب باشد. در حال حاضر درب های مختلفی مثل درب های لولایی، کشویی، تاشو و گردان در بازار موجود هستند که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند و فقط با در نظر گرفتن ویژگی‌های هر یک از آنها و تطبیق دادن آنها با کاربری محیط می‌توان انتخاب مناسبی را داشت.

2. اندازه درب

انتخاب اندازهٔ مناسب درب یکی از مهم‌ترین فاکتورها در فضاهای کوچک است. در چنین فضاهایی درب ها نباید آنقدر بزرگ باشند که فضای زیادی را اشغال کند و یا آنقدر کوچک باشد که رفت‌وآمد را با مشکل مواجه کنند. به همین دلیل همواره توصیه می‌شود که از همان ابتدای کار، فضا به‌دقت اندازه‌گیری شود تا بتوان بهترین تصمیم‌گیری را در خصوص انتخاب درب مناسب داشت.

3. جنس درب

جنس درب همواره از اهمیت بالایی برخوردار است و مواد اولیه به‌کاررفته در ساخت درب نیز باید باتوجه‌به محل قرارگیری (داخلی یا خارجی) و شرایط جوی موجود انتخاب شود. همچنین در نظر داشته باشید که برای فضاهای کوچک، درب‌ های سبک و درب هایی که فرایند باز و بسته‌شدن آنها آسان است، معمولاً می‌توانند انتخاب‌های بهتری به شمار بروند.

4. کیفیت ساخت و دوام

میزان استفاده از درب های مختلف یک ساختمان ممکن است با‌توجه‌به کاربری فضاها متفاوت باشد اما به طور معمول درب ها را می‌توان یکی از عناصری دانست که بیشترین استفاده را دارند و معمولاٌ روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرند. همین امر باعث می‌شود تا توجه به میزان دوام و مقاومت درب از اهمیت بالایی برخوردار باشد. در نتیجه تلاش کنید تا درب هایی را برای فضاهای مختلف ساختمان خود انتخاب کنید که مقاومت و کیفیت ساخت بالایی دارند.

5. تعمیر و نگهداری آسان

انتخاب درب هایی که تمیزکردن و نگهداری آنها آسان باشد، به‌ویژه در فضاهای کوچک که ممکن است دسترسی به آنها دشوارتر باشد، بسیار مهم است. درب هایی که نیاز به مراقبت و نگهداری کمی دارند، می‌توانند در وقت و هزینه شما صرفه‌جویی کنند و در درازمدت از نظر اقتصادی به‌صرفه‌تر باشند.

6. بودجه

به طور کلی قیمت درب ها می‌تواند به طرز قابل‌توجهی متفاوت باشد و به طور معمول نیز تحت‌تأثیر عوامل مختلفی مانند جنس، نوع کاربری، برند و یراق‌آلات مورد استفاده روی درب قرار بگیرد. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که این موضوع برای درب مناسب برای فضاهای کوچک کمی متفاوت‌تر است و تکنولوژی و مکانیزم به‌کاررفته در درب نیز روی قیمت درب تأثیرگذار است و باید آن را مدنظر قرار داد. به همین دلیل بعد از در نظر گرفتن تمامی عوامل گفته شده در بخش‌های قبلی، باید بودجه خود را نیز تعیین نمایید و تلاش کنید تا متناسب با آن، بهترین خرید را داشته باشید.

بیشتر بخوانید: ۱۰ اشتباه رایج در زمینه استفاده از درب ها در دکوراسیون داخلی که باید از آنها اجتناب کرد

انواع درب مناسب برای فضاهای کوچک

در حال حاضر درب های مختلفی برای استفاده در فضاهای مختلف از جمله فضاهای کوچک طراحی و ارائه شده‌اند و هر یک از آنها ویژگی‌های منحصر به فرد خود را داشته و می‌توانند به بهترین شکل در فضاهای کوچک مورد استفاده قرار بگیرند. در ادامه به معرفی 5 نوع درب که برای فضاهای کوچک ایده‌آل هستند، خواهیم پرداخت:

1. درب های کشویی (Sliding Doors)

این نوع درب ها به‌جای اینکه به سمت بیرون باز شوند، در امتداد یک ریل به پهلو حرکت می‌کنند. این امر سبب می‌شود تا فضای اشغال شده توسط درب به طرز قابل‌توجهی کاهش یابد و این درب ها را به گزینه‌ای عالی برای فضاهای کوچک و تنگ مثل راهروها، کمدها و حمام‌ها تبدیل کند. درب های کشویی می‌توانند به‌صورت تک لنگه یا دولنگه باشند و در جنس‌های مختلف مانند چوب، شیشه و فلز موجود هستند.

2. درب های پاکتی (Pocket Doors)

درب های پاکتی که با نام درب مخفی کشویی توکار نیز شناخته می‌شوند، یکی دیگر از درب های مناسب برای فضاهای کوچک هستند که به‌جای اینکه به سمت بیرون یا داخل باز شوند، در امتداد یک ریل به پهلو حرکت کرده و داخل دیوار پنهان می‌شوند. این امر فضای بازشو درب را به طور کامل از بین می‌برد و آنها را به ایده‌آل‌ترین گزینه برای فضاهای بسیار کوچک تبدیل می‌کند. درب های پاکتی برای آن دسته از افرادی که به دنبال استفاده بهینه از فضا هستند، بسیار مناسب است. توجه داشته باشید که نصب درب های پاکتی به دلیل نیاز به اصلاحات در دیوار، کمی پیچیده‌تر است.

3. درب های تاشو (Folding Doors)

این نوع درب ها از دو یا چند لنگه تشکیل شده‌اند که به‌صورت لولایی به هم متصل شده و هنگام باز شدن تا می‌شوند و روی هم قرار می‌گیرند. درب های تاشو فضای کمتری نسبت به درب های لولایی سنتی اشغال می‌کنند و می‌توانند برای ایجاد یک ورودی عریض‌تر بدون نیاز به فضای اضافی جهت باز شدن درب، مورد استفاده قرار بگیرند. از درب های تاشو نیز می‌توان در فضاهای مختلف و برحسب نیاز استفاده نمود.

4. درب های کنسرتینا (Concertina doors)

درب های کنسرتینا یک نوع درب بسیار شبیه به درب های تاشو است، اما برخلاف درب های تاشو که معمولاً از 2 یا چند لنگه با ابعاد بزرگ تشکیل می‌شوند، آنها از چندین لنگه باریک تشکیل شده‌اند که به هم متصل شده و هنگام باز شدن شبیه آکاردئون جمع می‌شوند. درب های کنسرتینا در حالت بسته خود فضای بسیار کمی اشغال می‌کنند و می‌توانند برای مسدودکردن فضاهای بزرگ‌تر مانند ورودی‌ها یا جداکردن اتاق‌ها مورد استفاده قرار گیرند. استفاده از این درب ها فضاهایی که نیاز به درب های سبک و کم‌حجم نیاز دارند، توصیه می‌شود.

5. درب های ریلی (Barn doors)

این نوع درب ها از یک یا دولنگه درب بزرگ تشکیل شده‌اند که در امتداد یک ریل بالای درب به پهلو حرکت می‌کنند. درب های ریلی ظاهری شیک و طبیعی دارند و می‌توانند به‌عنوان نقطه کانونی در هر فضایی عمل کنند. از درب های ریلی در فضاهای مختلفی از جمله فضاهایی که به درب های بزرگ و چشمگیر نیاز دارند، استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که درب های ریلی به فضای بیشتری در بالای درب برای حرکت نیاز دارند.

در انتخاب درب برای فضاهای کوچک، عواملی مانند نوع درب، جنس، شکل و طراحی، ابعاد و اندازه و کارایی و کیفیت ساخت بسیار مهم هستند. در واقع، باتوجه‌به اینکه فضای محدودی در اختیار داریم، انتخاب دربی که به بهترین نحو از فضا استفاده کند و درعین‌حال از نظر ظاهری و کاربری بهینه باشد، بسیار حیاتی است. در این مقاله تلاش کردیم تا با ارائه اصلی‌ترین نکاتی که باید بدانید، به شما در زمینه انتخاب بهترین درب ها برای فضای کوچک کمک کنیم. امیدواریم که با استفاده از راهنمایی‌های ارائه شده در این مقاله، بتوانید انتخاب‌های هوشمندانه‌تری را داشته باشید و از فضای محدود خود به بهترین نحو ممکن استفاده کنید.

4.3 / 5. 11

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *