مقالات

معرفی اجزای تشکیل دهنده انواع مختلف قفل درب

معرفی اجزای تشکیل دهنده انواع مختلف قفل درب
0
(0)

قفل درب یکی از جزئیات حیاتی و تاثیرگذار در حفظ امنیت محل زندگی و کار است. این بخش، اگرچه در نگاه اول ممکن است به نظر ساده باشد اما اگر به شکل درستی انتخاب شود، می‌تواند امنیت ساختمان را به شکل قابل توجهی افزایش دهد. به همین دلیل از گذشته تا کنون شاهد بهبودهای قابل توجهی چه از نظر عملکرد و چه از نظر ظاهر در انواع مختلف قفل های موجود در بازار هستیم. باتوجه ‌به تنوع بالایی که در میان قفل های درب وجود دارد، شاید برای شما جذاب باشد که بدانید یک قفل از چه بخش‌هایی تشکیل شده است و هر یک از این بخش‌ها چه تاثیری را روی عملکرد کلی قفل دارد. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم به شکل مجزا بررسی اجزای تشکیل‌دهنده قفل های درب قدیمی و جدید بپردازیم تا بتوانید با آگاهی بیشتر بهترین و مناسب‌ترین قفل را برای ساختمان خود استفاده کنید. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر می‌پردازیم:

معرفی اجزای تشکیل دهنده قفل های قدیمی

به طور کلی یک قفل از بخش‌های مختلفی تشکیل می‌شود و هر یک از این بخش‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی را به قفل اضافه می‌کنند. برخی از مهم‌ترین قسمت‌های تشکیل دهنده یک قفل عبارت‌اند از:

1. سیلندر (Cylinder)

شاید بتوان سیلندر یا مغزی قفل را اصلی‌ترین بخش تشکیل دهنده یک قفل دانست. سیلندر در واقع همان قسمتی است که کلید در آن قرار می‌گیرد و باعث باز و بسته شدن قفل درب می‌شود. زمانی که یک کلید وارد سیلندر می‌شود، اهرم‌های قرار گرفته در آن روی کلید قرار می‌گیرد و اگر کلید درست وارد قفل شده باشد شیارهای کلید با اهرم‌های سیلندر هم تراز می‌شود و این امکان برای شما فراهم می‌شود تا بتوانید درب را به‌راحتی باز یا بسته کنید. البته در برخی از قفل ها این سیلندر به صورت یک کلید سرخود وجود دارد که به این مدل قفل ها ، قفلهای کلیدی گفته می شود.

2. پیچ و مهره (Bolt)

دومین بخش اصلی تشکیل دهنده یک قفل را می‌توان پیچ و مهره دانست. در حال حاضر 2 نوع پیچ و مهره قفل در بازار موجود است که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

  • پیچ و مهره اسپرینگ (Spring Bolt): پیچ و مهره فنری رایج‌ترین نوع مکانیزمی هستند که در یک قفل معمولی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در سیستم پیچ و مهره اسپرینگ از یک فنر برای نگه داشتن پیچ و زبانه کوچک در جای خود استفاده می‌کند. در این حالت فنر به‌منظور باز کردن پیچ یا زبانه فشرده می‌شود و پس از آزاد شدن، در حالت قفل قرار می‌گیرد. این نوع درب به طور کلی هنگام بسته شدن به طور خودکار قفل می شود.
  • ددبولت (Deadbolt): در این سیستم پیچ و مهره از فنر استفاده نمی‌شود و به همین دلیل نیز به‌صورت خودکار قفل نمی‌شود و باید از کلید برای قفل دستی ددبولت‌ها استفاده کرد. این نوع قفل سنگین‌تر و مقاوم‌تر از پیچ و مهره اسپرینگ است و به همین دلیل نیز در حال حاضر توسط بسیاری از افراد انتخاب می‌شود.

3. جعبه (Box)

سومین بخش تشکیل دهنده یک قفل، جعبه است. جعبه در واقع یک صفحه فلزی است که یک یا چند سوراخ دارد و با استفاده از پیچ به چهارچوب درب وصل می‌شود. بدین ترتیب زمانی که قفل روی درب سوار می‌شود، زبانه قفل و اهرم قفل در این سوراخ یا سوراخ‌ها قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع مختلف قفل

استفاده از قفل های جدید جهت امنیت بیشتر

قفل‌ درب نقش بسیار حیاتی در حفظ امنیت و حریم شخصی افراد و اماکن ایفا می‌کنند و از گذشته تاکنون شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در صنعت قفل سازی و طراحی و توسعه قفل های جدید بوده‌ایم. در قفل های جدید از فناوری‌های متنوعی مانند تشخیص اثر انگشت، تشخیص چهره، تشخیص صوتی و کنترل از راه دور و بسیاری از موارد دیگر استفاده می‌شود. به همین دلیل نیز می‌توان گفت که در حال حاضر و با توجه به پیشرفت تکنولوژی، استفاده از قفل های جدید می‌تواند یکی از راهکارهای موثر برای افزایش سطح امنیت باشد. در ادامه، به برخی از مزایا و اصول مهم مرتبط با استفاده از این قفل ها خواهیم پرداخت.

1. افزایش قابلیت شناسایی

قفل های جدید از تکنولوژی‌های پیشرفته برای شناسایی فردی بهره می‌برند. به عنوان مثال، تشخیص اثر انگشت با دقت بالا، امکان شناسایی فرد بر اساس یک ویژگی‌ یکتا، یعنی اثر انگشت فرد را فراهم می‌کند. بدین ترتیب ورود افراد غیرمجاز به داخل ساختمان تقریباً غیرممکن خواهد شد.

2. دسترسی از راه دور

استفاده از قفل های هوشمند و اتصال به اینترنت این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بتوانید به راحتی و از راه دور به سیستم‌های امنیتی دسترسی داشته و ورود و خروج افراد به داخل ساختمان را کنترل کنید. این امکان، امنیت شما را به شکل قابل توجهی افزایش داده و می‌تواند در مواقع اضطراری به کمک شما بیاید.

3. مدیریت دسترسی

یکی دیگر از ویژگی‌های قابل توجه قفل ‌های جدید، امکانات متنوعی است که این سیستم برای مدیریت دسترسی‌ها فراهم می‌کنند. با استفاده از سیستم‌های مدیریت دسترسی، مدیران و صاحبان خانه می‌توانند به افراد دسترسی‌های متناسب با نیازهایشان را اعطا کنند. این امکان به افراد نامبرده این اطمینان را می‌دهد که هر کاربر فقط به آن بخش‌ها یا اطلاعاتی دسترسی دارد که به آن نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید درباره قفل دیجیتال بدانید

4. اعلان‌ها و هشدارهای هوشمند

قفل های هوشمند معمولاً از سیستم‌های اعلان‌ها و هشدارهای هوشمند برخوردارند. این اعلان‌ها ممکن است شامل اطلاع‌رسانی در خصوص ورود یا خروج افراد، تلاش‌ افراد مختلف برای ورود غیرمجاز، وضعیت باتری و… باشند.

5. امکان اتصال به سایر سیستم‌ها

قفل های هوشمند می‌توانند به سایر سیستم‌های امنیتی قرار گرفته در ساختمان مثل دوربین‌های مداربسته، سیستم‌های اعلان حریق و موارد دیگر متصل شده و بدین ترتیب امنیت محیط را به شکل قابل توجهی بهبود بخشند.

6. به‌روزرسانی و امنیت الکترونیکی

قفل های مدرن اغلب دارای قابلیت به‌روزرسانی آنلاین هستند. این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید در سریع‌ترین حالت ممکن به آخرین به‌روزرسانی‌های امنیتی دسترسی پیدا کرده و از آخرین فناوری‌های ارائه شده در زمینه امنیت بهره‌مند شوید.

قفل درب یکی از بخش‌های بسیار مهم درب است که به شکل مستقیم روی میزان امنیت و کارایی درب تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل نیز همواره توصیه می‌شود تا با آگاهی و شناخت کافی در زمینه خرید مناسب‌ترین قفل برای درب های مختلف ساختمان خود اقدام نمایید. به همین منظور ما در این مقاله تلاش کردیم تا اجزای تشکیل دهنده قفل درب را معرفی کرده و نقش آنها را در عملکرد کلی قفل توضیح دهیم تا بتوانید به شناخت بهتری درباره قفل های مختلف و ویژگی‌های هر یک از آنها دست پیدا کنید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *