مقالات

تاریخچه طراحی درب

تاریخچه طراحی درب
0
(0)

درب ها صرفاً یک گذرگاه برای رفت و آمد افراد نیستند و در واقع می‌توانند یک گواه خوب بر نبوغ انسانی و تکامل فرهنگی باشند. با گذر زمان، درب ها از نظر طراحی، مواد اولیه و عملکرد تکامل پیدا کرده‌اند و در نهایت به شکل امروزی خود رسیده‌اند. با این حال، هیچ یک از ما نمی‌دانیم که تاریخچه طراحی درب ها چیست و آنها چگونه به شکل ظاهری فعلی خود رسیده‌اند. شاید بهتر باشد پیش از هر اقدامی به این سوال پاسخ داده شود که چه کسی برای اولین بار درب را اختراع کرده است؟ در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم تصمیم داریم به بررسی تاریخچه شکل‌گیری درب ها از مصر باستان تا درب های اتوماتیک با تکنولوژی‌های پیشرفته در قرن بیست و یکم بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

1. ظهور درب ها در مصر باستان

اولین تصاویر درب ها مربوط به 4000 سال پیش است که در کتیبه‌ی مقبره‌های باستانی مصر باستان دیده شده‌اند. البته درب هایی که در کتیبه‌های دیوارهای مقبره‌های مصر باستان وجود داشتند، درب های واقعی نبودند. بلکه درب های نمادینی بودند که به‌عنوان درب ورودی به زندگی پس از مرگ روی دیوارها نقاشی شده بودند. با وجود اینکه مشخص نیست چه کسی اولین بار مفهوم درب را مطرح کرده است، اما چیزی که مشخص می‌باشد این است که شکل ابتدایی درب ها در مصر پدید آمده‌اند.

2. درب های ساخته شده از چوب درخت زیتون

با گذشت زمان، استفاده از درب رواج بیشتری پیدا کرد و براساس نوشته‌های موجود در کتاب مقدس مسیحیان، شاهد استفاده از درب های ساخته شده از چوب درخت زیتون در معبد پادشاه سلیمان بودیم. در کتاب مقدس، از درب های معبد سلیمان به عنوان یکی از زیباترین و باشکوه ترین درب های جهان یاد شده است. این امر نشان دهنده استفاده از درب ها در معماری باستانی و اهمیت آنها در فرهنگ‌های مختلف است.

بیشتر بدانید: نکات مهم در انتخاب چهارچوب مناسب برای درب های داخلی و خارجی

3. درب های سنگی در هند

در شبه قاره هند، درب های سنگی با طرح‌های مبتکرانه ساخته می‌شدند. این درب ها معمولاً از سنگ های گرانیت یا مرمر ساخته می‌شدند و دارای محورهایی بودند که عمل باز و بسته شدن درب سنگی با استفاده از آنها ممکن می‌شد. به طور معمول از درب های سنگی در محیط‌هایی که دسترسی به مصالح سنگ راحت‌تر بود، رواج بیشتری داشت. اولین درب های سنگی در هند، در دوران امپراتوری موریا ساخته شدند.

4. درب های برنزی و نوآوری های معماری رومی ها

رومی‌ها معماران بسیار قابلی بودند و به همین دلیل نیز توانستند پیشرفت‌های چشمگیری را در حوزه طراحی درب به ارمغان بیاورند. آنها از برنز برای ساخت درب استفاده می‌کردند و با به‌کارگیری این ماده اولیه، درب هایی با ویژگی‌های مختلفی را طراحی و نصب می‌کردند. این درب ها از دوام و استحکام بالایی برخوردار بودند و می‌توانستند در برابر شرایط مختلف آب و هوایی مقاومت کنند. باتوجه‌به اعتقاد رومی ها به ژانوس، خدای دروازه‌ها، درب برای آنها از نظر مذهبی و فرهنگی از اهمیت بالایی برخوردار بود.

5. درب های اتوماتیک: اختراع یک محقق یونانی

قرن اول پس از میلاد اولین درب اتوماتیک به لطف هرون اسکندریه، در یونان باستان به وجود آمد. باتوجه‌به اهمیت شکل‌گیری درب های اتوماتیک، یونانی‌ها اختراع درب اتوماتیک را یکی از 10 اختراع مهم و بزرگ خود می‌دانند که باعث تغییر در جهان شده است. این اختراع راه را برای پیشرفت‌های بزرگ‌تر در آینده صنعت درب هموارتر کرد.

6. ساخت درب مجهز به سنسور پا در چین

در دوران سلطنت امپراتور یانگ سوئی در چین، اولین درب مجهز به سنسور پا اختراع شد. همانطور که از نام آن نیز مشخص است، افراد می‌توانستند با لمس سنسور تعبیه شده با پا، درب را باز کنند. این درب برای کتابخانه سلطنتی طراحی و تولید شده بود و یکی از اصلی‌ترین طراحی‌های نوآورانه چینی به شمار می‌رود.

7. نمادگرایی قرون وسطایی

در قرن 12 و 13 مردم به این باور رسیده بودند که درب ها چیزی بیشتر از مانع فیزیکی جداکننده هستند. آنها درب ها را به‌عنوان نمادهایی می‌دانستند که نشان‌دهنده شهرت، اعتبار، موقعیت و ثروت افراد هستند. این درب ها که باتوجه‌به مواد اولیه موجود در هر منطقه از جمله مس، برنز یا چوب درخت بلوط ساخته می‌شدند، به نوعی بیانگر موقعیت اجتماعی افراد بودند.

بیشتر بخوانید: مراحل نصب درب ساختمان

8. استفاده از هنرهای دستی در طراحی درب در دوره رنسانس

رنسانس، پلی بین قرون وسطی و تاریخ مدرن به شمار رفته و در این دوره شاهد پیشرفت کشورها در بحث هنرهای دستی هستیم. صنعت درب نیز از این قاعده مستثنی نبود و هنرهای دستی از جمله حکاکی، منبت کاری و کنده کاری، نقش مهمی در طراحی درب ها ایفا می کردند. در دوره رنسانس، عموماٌ درب هایی با کنده کاری‌های پیچیده و نقش برجسته‌های زیبا طراحی و تولید می‌شدند. این درب ها که اغلب از آنها به عنوان دروازه های بهشت یاد می‌شد، به‌خوبی نمایانگر اهمیت هنر در آن دوره بودند.

9. اختراع درب های گردان

در اواخر قرن نوزدهم، مفهوم درب های گردان مطرح شد. در این قرن اولین درب گردان چوبی جهان توسط یک مخترع آمریکایی به نام تئوفیلوس ون کانل ساخته شده و در یک رستوران در منهتن نصب گردید. این درب از سه یا چهار درب تشکیل شده بود که به یک میله مرکزی وصل شده و در اطراف یک محور عمودی درون یک محفظه استوانه‌ای می‌چرخید. باوجود گارد اولیه‌ای که مردم در ابتدا نسبت به این نوع درب ها داشتند، اما درب های گردان به سرعت به محبوبیت بالایی دست پیدا کرده و اختراع آنها باعث شکل‌گیری پیشرفت بسیار چشمگیری در طراحی درب شد.

10. ظهور درب های مدرن در قرن بیستم

در قرن بیستم شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در فرایند طراحی و تولید درب بودیم. در اوایل قرن بیستم، درب ها عمدتاً از چوب ساخته می شدند و طراحی آنها ساده و سنتی بود. با این حال، با پیشرفت های فناوری، مواد جدیدی مانند آلومینیوم و شیشه برای ساخت درب ها معرفی شدند. این مواد جدید امکان طراحی های جدید و مدرن تر را برای درب ها فراهم کردند.
در این دوره درب های شیشه‌ای کشویی و درب های شیشه‌ای اتوماتیک کشویی روی کار آمده و به شکل گسترده‌ای در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار گرفتند. یکی دیگر از پیشرفت های مهم در زمینه درب ها در قرن بیستم، اختراع درب های ضد سرقت بود. درب های ضد سرقت برای محافظت از خانه ها و مشاغل در برابر سرقت طراحی شده اند. این درب ها از مواد قوی و مقاوم در برابر نفوذ ساخته می شوند و دارای قفل های بسیار پیچیده و ایمنی هستند.

11. قرن بیست و یکم و درب های کنونی

در قرن بیست و یکم شاهد ظهور درب های مدرن با طراحی‌های جدید، مواد جدید و عملکردهای جدید بودیم. در این دوره درب ها به خانه ها و مشاغل مدرن کمک می‌کنند تا زیباتر، ایمن تر و کارآمدتر باشند. در واقع، امروزه و باتوجه‌به اینکه تکنولوژی به سرعت در حال تغییر و تحول است، تنوع بسیار بالایی در درب های موجود در بازار وجود دارد. از درب های سنتی گرفته تا درب های اتوماتیک یا هوشمند که مجهز به تجهیزات مختلفی است، این امکان برای شما وجود دارد که بتوانید از میان درب های متنوع موجود، مناسب‌ترین درب را انتخاب نمایید. نکته قابل توجه این است که امروزه، فقط روی عملکرد درب ها تمرکز نمی‌شود بلکه طراحی درب و زیبایی ظاهری آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

تاریخچه طراحی درب از دوران باستان تا امروز نشان‌دهنده گسترش و تحول در هنر و معماری است. در دنیای امروز و با پیشرفت فناوری و مواد ساخت، طراحی درب به یک هنر پیچیده و متنوع تبدیل شده است. از درب ‌های هوشمند با تکنولوژی‌های پیشرفته گرفته تا درب ‌های سنتی با حکاکی‌ها و نقوش دستی، هرکدام از این ابتکارها نمایانگر تلاش برای ایجاد یک تجربه منحصر به فرد و جذاب می‌باشند. در طول تاریخ، طراحان به نقاط مختلف جهان از جمله هند، چین، خاورمیانه، اروپا و شرق میانه سفر کرده و از فرهنگ‌ها و معماری‌های مختلف الهام گرفته‌اند. این تبادل فرهنگی باعث پیدایش درب‌هایی با طراحی‌های چندلایه و اغلب ترکیبی از عناصر هنری متنوع شده است.

0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *