بیمارستانهای بهعنوان مراکز بهداشتی و درمانی، نقش بسیار مهمی را در حفظ سلامتی افراد و افزایش بهداشت جامعه ایفا میکنند و به هیچ عنوان نمیتوان از میزان اهمیت بالای آنها چشمپوشی کرد. باتوجهبه اینکه روزانه افراد زیادی بهعنوان بیمار یا کادر اجرایی در محیطهای بیمارستانی حاضر میشوند، لازم است که سلامت و ایمنی این افراد به خوبی در محیطهای بیمارستانی حفظ شود. موضوع قابل توجه این است که در این مراکز بهداشتی درمانی، عوامل زیادی وجود دارد که باید برای تضمین ایمنی بیماران و کارکنان اجرایی که در آنجا مشغول به کار هستند، به آنها توجه شود اما یکی از اصلیترین عناصری که مستقیماً به ایمنی و زیبایی بیمارستانها و اتاقهای آنها مربوط میشود و باید به آنها توجه ویژه داشت، دربهای بیمارستانی هستند. این درب ها به شکلهای مختلفی طراحی و تولید میشوند اما تمامی آنها باید از یکسری ویژگیهای اولیه برخوردار باشند تا بتوانند به عنوان درب بیمارستانی مورد استفاده قرار بگیرند. یکی از رایجترین انواع مختلف درب های بیمارستانی، درب های پلی وود هستند که علاوه بر ویژگیهای مشترکی که با دیگر انواع درب های دارد، ویژگی های منحصر به فرد دیگری را نیز ارائه میدهد. در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم قصد داریم به معرفی درب های بیمارستانی پلی وود پرداخته و ویژگی های آن را مورد بررسی قرار دهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
در این مقاله به بررسی موضوعات زیر میپردازیم:
تعریف درب بیمارستانی پلی وود
درب بیمارستانی پلیوود، یکی از انتخابهای رایج و محبوب بیمارستانها و مراکز بهداشتی در سرتاسر جهان است. این درب ها به دلیل استفاده از مواد اولیه با کیفیت، طراحی زیبا و ویژگیهای فنی برجستهای که دارند، توانستهاند عملکرد بسیار خوبی را بهعنوان درب بیمارستانی داشته باشند و بالاترین سطح ایمنی و سهولت در استفاده را برای مصرفکنندگان فراهم کنند. در واقع درب های بیمارستانی پلیوود بهعنوان یک ابزار اصلی و کاربردی در زمینه ایجاد محیطی امن و مطمئن برای بیماران، پرسنل درمانی و بازدیدکنندگان مورد استفاده قرار میگیرند.
ویژگیهای درب بیمارستانی پلی وود
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، درب های بیمارستای پلی وود ویژگیهای منحصر به فرد زیادی را دارد که برخی از ویژگیهای اصلی و برجسته دربهای بیمارستانی پلیوود عبارتاند از:
۱. ایمنی بالا
حفظ ایمنی افراد حاضر در محیطهای بیمارستانی و درمانگاهها از اهمیت بسیاری برخوردار است و درب های ورودی و خروجی داخلی و خارجی یکی از اصلیترین ابزارهای موجود برای افزایش ایمنی به شمار میروند. دربهای بیمارستانی پلی وود مطابق با استانداردهای ایمنی موجود ساخته شدهاند و در ساخت آنها از مواد اولیهای استفاده شده است که بالاترین سطح ایمنی را به این درب ها میدهد. به همین دلیل این درب ها میتوانند به خوبی از بیمارستان و نفرات حاضر در آن در برابر حملات غیرمجاز محافظت کنند.
۲. انطباق با شرایط بهداشتی
موضوع دیگری که در محیطهای بیمارستانی وجود دارد و در هنگام نصب درب ها باید به آن توجه داشت، بحثهای بهداشتی است. درب بیمارستانی باید از بالاترین میزان مقاومت در برابر مسائل بهداشتی و عوامل محیطی مثل رطوبت، عوامل شیمیایی و باکتریها برخوردار باشند تا از رشد میکروبها و شیوع عفونتها در بخشهای مختلف بیمارستان جلوگیری شود. درب های پلی وود از مقاومت بالایی در برابر رطوبت، عوامل شیمیایی و باکتریها برخوردار هستند و باتوجهبه اینکه اجازه نشست و رشد میکروبها را نمیدهد، خیال مصرفکنندگان در خصوص ایجاد شرایط بهداشتی و حفظ سلامت بیماران را راحت میکند.
۳. طراحی زیبا
زیبایی ظاهری درب های به کار رفته در محیطهای بیمارستانی نیز موضوع موثر دیگری است که باید به آن توجه داشت. چراکه هم پرسنل و هم بیماران مدت زمان زیادی را در بیمارستان سپری میکنند و اگر محیط از حداقل زیبایی ظاهری برخوردار نباشد، قطعاً احساس دلزدگی و ناراحتی پیدا میکنند. ویژگی دیگر درب های پلی وود بیمارستانی این است که عموماً به شکلی زیبا و متناسب با فضای بیمارستانها طراحی میشوند که این امر به شکل مستقیم روی زیبایی ظاهری محیط داخلی و خارجی و بهبود روحیه بیماران و کارکنان کمک میکند.
بیشتر بخوانید: درب پلی وود چیست و انواع مختلف آن کدامند؟ |
4. سهولت در تمیزکاری
ویژگی دیگری که درب های بیمارستانی باید داشته باشد، سهولت در تمیزکاری است. در واقع حتی اگر از مواد اولیه درجه یک و مناسب نیز در ساخت یک درب بیمارستانی استفاده کرد، اگر نتوان آنها را راحت تمیز کرد، قطعاً ، هم درب زیبایی ظاهری اولیه خود را از دست داده و هم به محیطی برای رشد میکروبها و باکتریها تبدیل میشود. درب های بیمارستانی پلی وود به گونهای طراحی شدهاند که میتوان آنها را به راحتی تمیز کرد و این موضوع به حفظ شرایط بهداشتی بیمارستان کمک شایانی را میکند.
5. باز و بسته شدن آسان و بدون صدا
باز و بسته شدن آسان و بیصدا یکی دیگر از ویژگیهای مهم درب های بیمارستانی است. چراکه حفظ آرامش بیماران بستری شده در بیمارستان به ویژه بیمارانی که در بخشهای حساس بیمارستان مثل ICC یا CCU بستری شدهاند بسیار حائز اهمیت است. خوشختانه درب های بیمارستانی پلی وود به دلیل ترکیباتی که دارند بسیار سبک هستند و به همین دلیل نیز بهراحتی و با کمترین صدای ممکن باز و بسته میشوند و مشکلی را برای افرادی که در بیمارستان بستری شدهاند به وجود نمیآورد.
6. مناسب برای تردد تخت و برانکارد
بسیاری از بیمارانی که در بیمارستان حاضر هستند، امکان راه رفتن ندارند و باید با استفاده از تختهای سیار یا برانکارد جابهجا شوند. در نتیجه درب های بیمارستانی باید اندازههای مناسبی داشته باشند تا تردد بیماران به همراه تجهیزات نقلیه مختلف از جمله تختهای بیمارستانی و وسایل پزشکی بزرگ ممکن باشد. درب بیمارستانی پلی وود میتواند در ابعاد مختلفی ساخته شود و به دلیل مواد اولیه که در ساخت آن مورد استفاده قرار میگیرد، کارکرد خود را به عنوان یک درب سبک برای محیطهای پرتردد حفظ میکند.
7. نورپذیری
دربهای بیمارستانی باید قابلیت نورپذیری مطلوبی داشته باشند. این قابلیت عموماً با استفاده از شیشهها یا بخشهای نورگیر در طراحی به درب های بیمارستانی اضافه میشود. بدین ترتیب هم پرستاران میتوانند به داخل اتاق دید داشته باشند و هم بیماران بستری شده در اتاقها به ویژه اتاقهایی که رو به آفتاب نیستند و پنجره ندارند، میتواند احساس بهتری را داشته باشند. به دلیل نوع ساخت درب های بیمارستانی پلی وود، بهراحتی میتواند ساختار لازم برای اضافه کردن شیشه به درب را در آنها ایجاد نمود.
8. مقاوم در برابر اشتعال
دربهای بیمارستانی باید در برابر اشتعال مقاوم باشند. این ویژگی مهم به منظور جلوگیری از گسترش آتش در صورت وقوع حادثه آتشسوزی است. استفاده از مواد اولیه ضداشتعال، میتواند زمان لازم برای داشتن واکنش متناسب یا فرار را به افراد حاضر در محیط بدهد. درب بیمارستانی پلی وود با در نظر گرفتن این موضوع طراحی و تولید میشود.
9. عایق صوت
معمولاً پیشنهاد میشود که از درب هایی که عایق صوتی بوده و خاصیت آکوستیک دارند در محیطهای بیمارستانی استفاده شود. این ویژگی به کنترل صداهای اطراف کمک کرده و از انتقال صدا از بیرون به داخل و بالعکس جلوگیری میکند. این موضوع به طور مستقیم روی میزان آرامش بیماران حاضر در بیمارستان تاثیر میگذارد و اجازه نمیدهد تا صداهای بیرون اتاق بتواند آرامش آنها را تحت تاثیر قرار دهد. در ساخت درب های پلی وود بیمارستانی به این موضوع توجه شده است و ساختار درب های پلی وود بگونه ای است که عایق صوتی مناسبی را ایجاد می کند.
10. تهویه مناسب
دربهای بیمارستانی باید از نظر داشتن تهویه مناسب نیز مورد بررسی قرار بگیرند. در واقع دربی را میتوان مناسب دانست که در عین عایق بودن در برابر آلودگی، ضربه، صدا و… بهترین شرایط را از نظر تهویه فراهم کند که این ویژگی به خوبی در درب های بیمارستانی پلی وود در نظر گرفته شده است. طراحی مناسب درب های بیمارستانی پلی وود میتواند در زمینه مدیریت مناسب جریان هوا در بیمارستان و جلوگیری از تجمع هوای در یک محیط یا هرگونه مشکل دیگر مربوط به تهویه، مناسب باشد.
بیشتر بخوانید: دستگیره درب چیست و انواع مختلف آن کدامند؟ |
11. مقاومت در برابر ضربه
دربهای بیمارستانی باید از مقاومت لازم در برابر ضربه برخوردار باشند. وجود این ویژگی به ویژه در بخشهای پرتردد بیمارستان مانند اورژانس و بخشهای عمومی که جزء بخشهای پرتردد به شمار میروند بیش از سایر نقاط حائز اهمیت است و درب های بیمارستانی پلی وود به دلیل مواد اولیه مناسب و ساخت مقاومی که دارند، از این ویژگی نیز به خوبی پشتیبانی میکنند.
12. تطابق با استانداردها
دربهای بیمارستانی باید با استانداردها و مقررات بینالمللی صنعت مرتبط مطابقت داشته باشند. در واقع درب های مختلف باتوجه به محیطی که قرار است در آن مورد استفاده قرار بگیرد و همچنین داخلی یا خارجی بود، باید در ابعاد و کیفیت و کارایی مشخصی طراحی و تولید شوند که عموماً در ساخت درب های بیمارستانی پلی وود به این ویژگی نیز دقت لازم میشود.
13. قابلیت پذیرش لوازم جانبی
برخی از درب های بیمارستانی میتوانند قابلیت نصب و استفاده از لوازم اضافی مثل دستگیره، سیستمهای کنترل دسترسی، دوربینهای مداربسته و… را داشته باشند و هر چقدر که یک درب به شکل بهتری پذیرای این لوازم باشد، در نهایت عملکرد بهتری را نیز خواهد داشت. درب های بیمارستانی پلی وود به دلیل ساخت منحصر به فردی که دارند بهراحتی میتوانند قابلیت پذیرش و نصب هرگونه لوازم جانبی مورد نیاز را داشته باشند.
14. هشدارهای ایمنی
برخی از دربهای بیمارستانی میتوانند مجهز به هشدارهای ایمنی باشند تا در صورت نیاز به اطلاعرسانی سریع به پرسنل درمانی یا وقوع هرگونه خطری، از آنها استفاده شود. این هشدارها ممکن است به صورت نوری، صوتی یا هر دوی آنها باشد و خوشبختانه قابلیت نصب دستگاههای ارائه دهنده این هشدارها روی درب های بیمارستانی پلی وود وجود دارد.
15. سازگاری با فناوری
درب های بیمارستانی باتوجهبه پیشرفت فناوریها و نیازهای مدرنی که به وجود آمده است، به امکاناتی نظیر سیستمهای خودکار یا راهاندازی الکترونیکی نیاز دارد که این امکانات علاوه بر اینکه کارکرد را بهبود میبخشد، به افزایش ایمنی درب نیز کمک میکنند.
بهطور کلی، دربهای بیمارستانی باید بهطور کامل ترکیبی از ایمنی، کیفیت ساخت، سهولت در تمیزکاری، مقاومت و زیبایی ظاهری را ارائه دهند تا بتوانند در نهایت محیطی ایمن و مطمئنی را برای بیماران و پرسنل درمانی فراهم کنند. در واقع همه این ویژگیها باید با یکدیگر ترکیب شوند تا دربهای بیمارستانی که یکی از اجزای حیاتی و مهم در بهبود کیفیت محیط بیمارستان هستند و میتوانند به ایجاد یک فضای امن، کارآمد و مطمئن برای بیماران و پرسنل درمانی شوند، طراحی و ساخته شوند. توجه به همه این جزئیات در طراحی، ساخت و استفاده از دربهای بیمارستانی به ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی و بهبود تجربه بیماران و پرسنل بیمارستانها کمک میکند. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.