مقالات

آرام بند درب چیست و چه کاربردی دارد؟

آرام بند درب چیست و چه کاربردی دارد؟
0
(0)

آرام بند درب در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین ملزوماتی است که در حین نصب درب های مختلف از جمله درب های ضدحریق مورد استفاده قرار می‌گیرند. این درب ها می‌توانند به طور مستقیم روی موارد مختلفی از جمله امنیت، ایمنی، سرعت باز و بسته شدن درب و بسیاری از موارد دیگر تاثیرگذار باشند. به دلیل نقش کاربردی آرام بندها در ساختمان‌ها، تصمیم گرفتیم در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم، آرام بند درب را به صورت کامل تعریف کرده و انواع مختلف آرام بند را معرفی کنیم. پس اگر شما نیز تمایل دارید با انواع آرام بند درب و ویژگی‌ها و قابلیت‌های آن آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر می‌پردازیم:

آرام بند درب چیست؟

آرام بند درب که معادل عبارت انگلیسی Door Closer می‌باشد، یک دستگاه مکانیکی یا هیدرولیک است که به‌منظور کنترل حرکت آرام درب ها در محیط‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه روی درب‌ هایی مثل درب های اتوماتیک فروشگاه‌ها، درب های گاراژها، درب های ورودی ساختمان‌ها و سایر مکان‌هایی که نیاز به باز و بسته شدن خودکار و آرام دارند، نصب می‌شوند تا امنیت، دسترسی کنترل شده، سهولت در استفاده برای کاربران و کاهش از دست دادن انرژی یا گرما را به عنوان یک جزء اصلی در درب ها برای مصرف‌کنندگان به ارمغان بیاورند.

آرام بند درب معمولاً از قطعات کاربردی از جمله سنسور، موتور، کنترلرها و موارد مختلف دیگری تشکیل می‌شود که هر یک از این قطعات قابلیت‌های مشخصی را به این دستگاه محبوب اضافه می‌کنند باعث تمایز میان نمونه‌های مختلف آرامبند موجود در بازار شده‌اند. در ادامه به معرفی برخی از اصلی‌ترین کاربردهای آرام بند درب که میان نمونه‌های مختلف آن مشترک هستند، خواهیم پرداخت:

1. افزایش ایمنی: آرام بند درب از بسته شدن سریع درب ها که ممکن است باعث صدمه دیدن احتمالی افراد در حین رفت و آمد شود، جلوگیری می‌کند. وجود این ویژگی در مکان‌های عمومی و تجاری مانند ادارات، بیمارستان‌ها، مدارس و ساختمان‌های عمومی بسیار مهم است.

2. صرفه‌جویی در انرژی: استفاده از آرام بند درب در محیط‌های مختلف به ویژه در مواردی که درب ها به طور مکرر باز و بسته می‌شوند، می‌تواند منجر به صرفه‌جویی در انرژی شود. در واقع آرام بند درب، با کنترل دقیق حرکت، جلوی اتلاف انرژی در حین باز و بسته شدن درب‌ها را می‌گیرد. این امر به کاهش هزینه‌های مربوط به مصرف انرژی نیز منجر خواهد شد.

3. بهبود دسترسی: در محیط‌های پرتردد یا در مواقعی که افراد با مشکلات حرکتی، افراد سالمند یا کودکان بخواهند بدون چالش‌های رایج درب ها را باز و بسته کنند، استفاده از آرام بند درب می‌تواند بسیار کمک کننده بوده و به این افراد کمک کند تا بتوانند بدون مشکل درب را باز و بسته کرده و به ساختمان دسترسی آسانی را داشته باشند.

4. افزایش امنیت: با استفاده از آرام بند درب شما می‌توانید این اطمینان را داشته باشید که بعد از ورود یا خروج یک فرد از ساختمان، درب به طور کامل بسته شده و قفل می‌گردد. این امر سبب می‌شود تا از ورود غیرمجاز افراد به داخل ساختمان جلوگیری شود.

5. کنترل دسترسی: در مکان‌هایی که نیاز به محدود کردن ورود و خروج افراد از داخل ساختمان و کنترل نفرات را دارید، مثل کنسرت‌ها، سالن‌های ورزشی یا ساختمان‌های دولتی، استفاده از آرام بند درب می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد و به کنترل تردد افراد کمک کند.

بیشتر بخوانید: چهارچوب درب چیست و انواع مختلف آن کدامند؟

انواع مختلف آرام بند درب

آرامبندها باتوجه‌به ویژگی‌های مختلفی که دارند، در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند و شما می‌توانید با در نظر گرفتن این ویژگی‌ها مشخص کنید که تصمیم دارید از کدام نوع آرام بند درب استفاده کنید. در ادامه به بررسی 2 دسته‌بندی اصلی آرامبند درب از نظر نحوه نصب و مکانیزم به کار رفته در آن خواهیم پرداخت.

انواع آرامبند از نظر نحوه نصب

هر آرام بند با در نظر گرفتن قابلیت‌هایی که دارند، می‌تواند به شکل مشخصی روی درب نصب شده و مورد استفاده قرار بگیرد. انواع آرام بند درب از نظر نحوه نصب عبارت‌اند از:

1. آرام بند سقفی (Overhead door closer)

این نوع آرام بند درب را می‌توان رایج‌ترین نوع آرام بند موجود در بازار دانست. این نوع آرام بند به طور مشترک روی سقف و درب نصب می‌شود و در مقایسه با آرام بندهای دیگر، از فضای کمتری استفاده می‌کند. آرام بند سقفی به طور معمول در مکان‌های پرتردد مثل ادارات، فروشگاه‌ها، مراکز تجاری و… نصب می‌شود.

2. آرام بند مخفی (Concealed door closers)

دومین نوع آرام بند درب که قصد داریم در این مقاله به شما معرفی کنیم، آرام بندهای مخفی است. این نوع آرام بند در درون ساختار درب نصب می‌شود. در نتیجه در حالت عادی دیگر قابل دیدن نیست و به نوعی جزئی از ساختار درب به شمار می‌رود. این نوع آرام بند به‌خوبی با طراحی‌های مدرن و ساده سازگار است و به همین دلیل نیز در فضاهایی که به ظاهر و طراحی آنها اهمیت داده می‌شود مثل ورودی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

3. آرام بند استپ پا دری (Floor-spring door closers)

یکی دیگر از انواع آرام بند موجود در بازار، آرام بند استپ پا دری است. این نوع آرام بند برخلاف دیگر نمونه آرامبندهای موجود در بازار، به طور مشترک در پایین درب و روی زمین نصب می‌شوند. آرام بند استپ پادری عموماً برای درب های شیشه‌ای و به صورت توکار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

4. آرام بند نصب سطحی (Surface-mounted door closers)

آرامبند نصب سطحی نوع دیگری از آرام بندهای رایج است که به طور مستقیم روی سطح درب نصب می‌شود. در نتیجه دیگر نیازی به تخریب بخشی از درب جهت نصب آرام بند وجود ندارد و به راحتی می‌توان آن را روی سطح درب نصب کرد. آرام بند نصب سطحی را نیز به دلیل ساختاری که دارد می‌توان در مکان‌های پرتردد مثل فروشگاه‌ها، رستوران‌ها، مراکز عمومی و… مورد استفاده قرار داد.

بیشتر بخوانید: دستگیره درب چیست و انواع مختلف آن کدامند؟

انواع آرامبند از نظر مکانیزم

در دسته‌بندی دوم می‌توانیم به مکانیزم آرام بندها و نحوه عملکرد آنها اشاره کنیم. چراکه هر آرام بند با در نظر گرفتن ویژگی‌های مشخصی طراحی و ساخته می‌شود و در نتیجه آن نیز می‌تواند عملکرد منحصر به فرد خود را داشته باشد. اصلی‌ترین آرامبندهای موجود در بازار که می‌توانند از نظر مکانیزم عملکردی خود دسته‌بندی شوند، عبارت‌اند از:

1. آرام بند هیدرولیکی (Hydraulic Door Closer)

آرام بند درب هیدرولیکی از یک سیال (معمولاً روغن) برای کنترل حرکت درب استفاده می‌کند. در واقع در این نوع آرامبند از یک سیستم هیدرولیک برای تولید نیروی لازم جهت باز و بسته شدن درب استفاده می‌شود. آرام بند هیدرولیکی معمولاً در درب های سنگین مانند درب های تجاری، درب های مسکونی با وزن بالا یا درب های خروج اضطراری استفاده می‌شود.

2. آرام بند پنوماتیک (Pneumatic Door Closer)

آرام بند درب پنوماتیک از هوا به عنوان منبع قدرت برای کنترل حرکت درب استفاده می‌کند. این نوع آرام بند اغلب روی دروازه‌ها و درب‌های سنگین یا درب هایی که از ابعاد بزرگ برخوردار هستند، نصب شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

3. آرام بند مغناطیسی (Magnetic Door Closer)

همانطور که از نام این آرام بند مشخص است در آن از میدان مغناطیسی برای کنترل درب استفاده می‌شود. به دلیل مکانیزم به کار رفته در آن، معمولاً از آرام بند مغناطیسی روی درب های سبک‌تر مثل درب های اتاق‌ها یا درب های مغازه‌ها استفاده می‌شود.

4. آرام بند الکترومکانیکی (Electromechanical Door Closer)

آرام بند الکترومکانیکی نیز نوع دیگری از آرام بندهای موجود در بازار است که در آن از ترکیب تکنولوژی الکترونیکی و مکانیکی برای کنترل حرکت درب استفاده می‌شود. در واقع، این نوع آرام بند درب با استفاده از قوانین الکتریکی و مکانیکی حرکت درب و سرعت آن را کنترل می‌کند.

آرام بند درب به عنوان یک ابزار حیاتی در زندگی مدرن ما با انواع متنوعی طراحی و استفاده می‌شوند. با انتخاب نوع مناسب آرام بند درب باتوجه‌به به نیازها و شرایط محیطی که قرار است در آن مورد استفاده قرار بگیرند، می‌توانید به شکل قابل توجهی امنیت، راحتی و کارایی درب های منازل و ساختمان‌ها خود را افزایش دهید. نکته قابل توجه این است که هر یک از این انواع آرام بندهای درب موجود در بازار دارای مزایا و معایب منحصر به خود هستند و باید با در نظر گرفتن آنها و بر اساس نیازها و شرایط محیطی، بهترین و مناسب‌ترین آرمبند را تهیه کرده و مورد استفاده قرار قرار دهید. در این مقاله، ما به معرفی مفهوم آرام بند درب و انواع مختلف آن پرداختیم تا به شما کمک کنیم تا بتوانید تصمیم بهتری در انتخاب و استفاده از آرام بند درب ها بگیرید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *