مقالات

آشنایی با درب شیشه ای و انواع مختلف آن

آشنایی با درب شیشه ای و انواع مختلف آن
0
(0)

امروزه استفاده از درب های شیشه ای به یکی از رایج‌ترین و اصلی‌ترین انتخاب‌های معماران و طراحان داخلی ساختمان تبدیل شده است. درب های شیشه ای به دلیل شکل ظاهری خود می‌توانند به طور مستقیم روی زیبایی ظاهری محیط تاثیر بگذارند. از سمت دیگر نیز با استفاده از درب شیشه ای در یک ساختمان می‌توان امکان ورود نور خورشید به داخل ساختمان را فراهم کرده و حس بهتری را برای ساکنین فراهم کرد. درب های شیشه ای در سبک ها و با استفاده از مکانیزم‌های مختلفی طراحی و تولید می‌شوند و افراد می‌توانند برحسب نیاز خود و سلیقه شخصی، بهترین و مناسب‌ترین درب شیشه ای را برای ساختمان خود انتخاب کنند. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم به بررسی درب های شیشه ای پرداخته و سپس انواع مختلف درب شیشه ای موجود در بازار را معرفی کنیم. قطعاً مطالعه این مقاله به شما کمک می‌کند تا بتوانید در هنگام تصمیم‌گیری در خصوص انتخاب درب شیشه ای برای ساختمان خود عملکرد بهتری را داشته باشید. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر می‌پردازیم:

منظور از درب شیشه ای چیست؟

همانطور که از نام این نوع از درب ها مشخص است، درب های شیشه ای که معادل عبارت انگلیسی Glass Doors هستند، به آن دسته از درب هایی اشاره دارند که از شیشه ساخته شده‌اند. درب های شیشه ای از اوایل قرن بیستم و به واسطه علاقه عموم افراد به ایجاد فضاهای مدرن و مینیمال در ساختمان‌ها و تلاش برای از بین بردن مرز میان فضای داخلی و فضای خارجی ساختمان‌ها روی کار آمدند.

درب های شیشه ای می‌توانند از شیشه های شفاف یا نیمه شفاف تهیه شوند که هر یک از آنها کاربری منحصر به فرد خود را دارند. درب های شیشه ای عموماٌ از یک یا چند لایه شیشه تشکیل شده و برحسب نیاز می‌توانند در قالب‌های مختلفی مثل درب‌ های خارجی منازل، درب ‌های داخلی منازل، درب ‌های تراس، درب اتاق‌ها و دیگر فضاهای موجود در ساختمان مورد استفاده قرار بگیرند.

درب ‌های شیشه ‌ای معمولاً مزایا و معایب منحصر به خود را دارند. استفاده از درب های شیشه ای در یک ساختمان باعث افزایش زیبایی فضای داخلی شده و همچنین می‌تواند یک ارتباط ایده‌آل و مناسب را میان فضای داخلی ساختمان و فضای باز موجود در اطراف ساختمان ایجاد کند. اما در نقطه مقابل ممکن است در مقایسه با دیگر درب های موجود در بازار از نظر مسائل امنیتی، مصرف انرژی و نیاز به نگهداری و تمیز کردن مداوم عملکرد ضعیف‌تری را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب درب های چوبی

انواع مختلف درب شیشه ای

در حال حاضر انواع مختلفی از درب شیشه ای وجود دارد که هر یک از آنها ویژگی‌ها و قابلیت‌های مختص خود را دارند. در ادامه به معرفی برخی از رایج‌ترین انواع درب شیشه ای موجود در بازار خواهیم پرداخت:

1. درب شیشه ای کشویی یا اسلایدینگ (Glass sliding doors)

یکی از رایج‌ترین انواع درب های شیشه ای موجود در بازار، درب های کشویی هستند که با نام‌های درب اسلایدینگ یا درب ریلی نیز شناخته می‌شوند. این درب ها به جای اینکه به سمت داخل یا خارج به‌صورت 90 درجه بچرخند، به‌صورت افقی روی ریل موجود حرکت کرده و باز می‌شوند.

2. درب شیشه ای تاشو (Glass folding doors)

دومین نوع درب شیشه ای که عموماً توسط افراد برای منازل مسکونی و ویلاها انتخاب می‌شود، درب های شیشه ای تاشو است. درب تاشو می‌تواند به صورت تک لنگه یا دو لنگه باشد. درب های تاشو از چند پنل درب بازشو تشکیل شده است و به طور عمودی به دو سمت یا یک سمت بسته می‌شود. درب تاشو تک لنگه به طور کامل به یک سمت جمع می‌شود اما درب های تاشو دو لنگه، از دو بخش یکسان تشکیل شده و هر بخش به یک سمت تا می‌شود.

3. درب شیشه ای لولایی (Glass hinged doors)

درب شیشه ای لولایی را می‌توان قدیمی‌ترین و در عین حال استانداردترین دسته دانست. در این حالت، همانند اکثر درب هایی که در اطراف خود می‌بینیم، درب از طریق دو یا چند لولا به چهارچوب درب وصل می‌شود و سپس درب حداقل یک چرخش 90 درجه‌ای را به سمت داخل، خارج یا هر دو طرف خواهد داشت.

4. درب محوری یا پیوت شیشه ای (Glass pivot doors)

یکی دیگر از انواع درب های شیشه ای موجود در بازار، درب های محوری یا پیوت است. این نوع از درب ها از طریق لولای محوری که به طور معمول در بالای درب قرار گرفته است، به طور عمودی حول یک محور به سمت داخل یا خارج می‌چرخند. درب های پیوت می‌توانند به صورت تک درب یا چند درب مورد استفاده قرار بگیرند که هر یک از آنها به‌صورت جداگانه باز و بسته می‌شوند.

5. درب استاکر شیشه ای (Glass stacker doors)

درب های استاکر در نگاه اول شبیه به درب های کشویی معمولی هستند اما در واقع آنها از چندین پنل درب کشویی متحرک تشکیل شده‌اند که در نهایت در پشت یک پنل ثابت قرار می‌گیرند. در این حالت معمولاٌ پنل‌ها نازک‌تر از پنل‌های استفاده شده در درب کشویی ساده می‌باشند. مکانیزم این نوع درب به این شکل است که هنگام بسته شدن درب، هر پنل درب جمع شده، در پشت پنل بعدی قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب درب های فلزی

6. درب فرانسوی (French doors)

نوع دیگری از درب‌های شیشه ای، درب های فرانسوی می باشد که از محبوبیت بیشتری نزد مشتریان برخوردار هستند، در واقع از یک درب دو لنگه تشکیل شده است که هر دو لنگه آن به صورت همزمان از وسط باز و بسته می‌شوند. درب فرانسوی معمولاً با چهارچوب چوبی ساخته می‌شوند و سرتاسر آن از پنجره‌های شیشه ای هم اندازه تشکیل شده است.

7. درب شیشه ای اتوماتیک (Automatic glass doors)

یکی از رایج‌ترین درب های شیشه ای که در ورودی مغازه‌ها یا مراکز تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، درب های شیشه ای اتوماتیک است. این درب ها به دلیل استفاده از مکانیزم‌های مشخصی، هوشمند بوده و در صورت نزدیک شدن فرد به درب، به صورت خودکار باز شده و بعد از عبور فرد از دهانه درب نیز به طور خودکار بسته می‌شوند.

8. درب شیشه ای فریم دار (Framed glass doors)

درب شیشه ‌ای فریم دار در واقع، دربی است که از شیشه ساخته شده و در اطراف آن یک چهارچوب دارد که معمولاً از مواد اولیه مختلفی مثل چوب، آلومینیوم، فلز یا PVC ساخته شده است. این چارچوب به عنوان سازه پشتیبانی برای شیشه عمل می‌کند و در طراحی و عملکرد درب نقش مهمی را ایفا می‌کند.

9. درب شیشه ای بدون فریم (Frameless glass doors)

درب شیشه ‌ای بدون فریم به آن دسته از درب ‌هایی اشاره دارد که از شیشه ساخته شده و بدون چهارچوب یا قاب مشخص در اطراف شیشه ارائه می‌شوند. در این نوع از درب‌ ها از قاب مخفی استفاده می‌شود و به دلیل طراحی خاص و شفافیت شیشه معمولاً در طراحی داخلی و خارجی مکان‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند و جلوه‌ی بسیار مدرن و زیبایی را ارائه می‌دهند.

لازم به ذکر است که شیشه انتخابی برای درب می‌تواند برحسب نیاز شما از میان انواع شیشه موجود در بازار مثل شیشه شفاف، شیشه نیمه شفاف، شیشه سکوریت و… انتخاب شود. همچنین در صورت تمایل می‌توانید از برچسب‌های شیشه مختلفی که وجود دارد برای تزئین درب های شیشه ای خود استفاده کنید.

درب شیشه ای یکی از انتخاب‌های جذاب و همیشگی برای آن دسته از افرادی است که تمایل دارند زیبایی، جذابیت و مدرنیته را به فضای داخلی یا خارجی ساختمان خود بیاورند. درب های شیشه ای در عین جداسازی فضاها، مرز میان فضاهای داخلی یک ساختمان یا فضای داخلی و خارجی اطراف ساختمان را به شکل قابل توجهی از بین می‌برد و زیبایی محیط را افزایش می‌دهد. در این مقاله تلاش کردیم یک تعریف مناسب درباره درب شیشه ای ارائه داده و با معرفی انواع درب شیشه ای موجود در بازار به شما در زمینه انتخاب مناسب‌ترین درب برای ساختمانتان کمک کنیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *