مقالات

آشنایی با درب بادبزنی بیمارستانی

آشنایی با درب بادبزنی بیمارستانی
0
(0)

بیمارستان‌ مکانی‌ خاص و پرتردد است و برای ایجاد یک محیط مناسب و ایده‌آل برای کارکنان و مراجعه‌کنندگان باید به انتخاب بهترین و کاربردی‌ترین عناصر برای این محیط توجه داشت. یکی از اصلی‌ترین عناصری که می‌توان در هنگام ساخت یک بیمارستان به شکل ویژه به آن پرداخت، انتخاب درب مناسب برای بیمارستان است. در بیمارستان‌ها عموماً از درب های مشخص با ویژگی‌های از پیش تعیین شده‌ای استفاده می‌شود. اما یکی از اصلی‌ترین و پرکاربردترین انواع درب به کار رفته در بیمارستان را می‌توان درب های بادبزنی دانست. این درب ها به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارند، به یکی از عناصر اصلی یک بیمارستان تبدیل شده‌اند. در همین راستا در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم تصمیم گرفتیم به معرفی درب بادبزنی پرداخته و ویژگی‌های اصلی این نوع درب را مورد بررسی قرار دهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر خواهیم پرداخت:

منظور از درب بادبزنی بیمارستانی چیست؟

درب بادبزنی یکی از انواع درب های بیمارستانی است که به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد به عنوان یکی از درب های رایج و پرکاربرد در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شناخته می‌شود. این درب ها به منظور تسهیل آمد و رفت افراد، تامین امنیت بیماران، کارکنان و تیم درمانی حاضر در بیمارستان و همچنین در راستای رعایت استانداردهای بهداشتی و ایمنی طراحی شده‌اند. درب های بادبزنی به شکلی طراحی شده‌اند که دیگر نیازی به تلاش برای باز و بسته کردن درب و نگه داشتن یک لنگه درب برای عبور را ندارند و هر دو لنگه آن با یک فشار کوچک به دو سمت چپ یا راست قابل حرکت هستند. این موضوع در بیمارستان که عموماً نیاز به باز و بسته شدن دو لنگه درب برای عبور برانکارد، تخت، ویلچر و… وجود دارد، اهمیت خود را نشان می‌دهد.

تفاوت درب بادبزنی بیمارستانی با سایر انواع درب بادبزنی چیست؟

استفاده از درب های بادبزنی تنها به محیط‌های بیمارستانی و درمانگاه‌ها محدود نمی‌شود و عموماً در هر محیطی که تردد افراد زیاد است، مثل رستوران‌ها، فروشگاه‌ها و… نیز شاهد استفاده از این نوع درب هستیم. اما موضوع قابل توجه این است که ویژگی‌های درب بادبزنی بیمارستانی با درب های بادبزنی معمولی دیگر متفاوت است و این درب ها باید یکسری پیش‌نیازهای اولیه را داشته باشند تا بتوانند گواهینامه‌های لازم را گرفته و در محیط مهم و پرخطری مثل بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها مورد استفاده قرار بگیرند. در ادامه به بررسی برخی از اصلی‌ترین ویژگی‌های درب های بادبزنی بیمارستانی می‌پردازیم. این ویژگی‌ها باعث ایجاد تمایز میان این دسته از درب های بادبزنی با دیگر نمونه‌های موجود در بازار شده است.

بیشتر بخوانید: معرفی درب بیمارستانی پلی وود و ویژگی های آن

1. محورهای چرخش

اولین و مهم‌ترین ویژگی درب های بادبزنی بیمارستانی، محورهای آن و نحوه چرخش درب است. درب های بیمارستانی باید بتوانند با یک فشار کوچک به طور کامل و به صورت 180 درجه به سمت داخل یا خارج چرخش کنند. این امر در جهت سهولت در رفت و آمد کارکنان، کادر درمانی و هچنین بیمارانی است که با تجهیزاتی مثل ویلچر، تخت‌های متحرک یا برانکارد قرار است تردد داشته باشند. این در حالی است که این امکان برای سایر درب های بادبزنی موجود در بازار وجود دارد که تنها چرخش در یک محور و آن هم به صورت 90 درجه‌ای اتفاق می‌اُفتد.

2. تعداد لنگه‌ها

درب های بادبزنی بیمارستانی به دلیل کاربری که دارند باید به صورت دو لنگه طراحی و نصب شوند. همچنین لازم به ذکر است که هر دو لنگه باید ابعاد یکسانی داشته و کاملاً مساوی باشند. دلیل استفاده از دو لنگه نیز بهبود امکان رفت و آمد است. البته برخی از مکانها به دلیل فضای محیط و سایر محدودیتها به صورت تک لنگه نیز اجرا می‌شود.

3. جنس درب

در حالت کلی درب های بادبزنی می‌توانند در جنس‌های مختلفی تهیه و تولید شوند و در این زمینه نیز محدودیتی وجود ندارد. اما در خصوص درب های بادبزنی بیمارستانی شرایط کمی متفاوت است و باید فاکتورهای مختلفی از جمله سبک بودن، عایق صدا بودن، دوام بالا و امکان تمیز کردن و شستشو مداوم را داشته باشد. در چنین شرایطی معمولاً از فلز یا پلیمر برای ساخت درب بادبزنی بیمارستانی استفاده می‌شود.

4. استفاده از شیشه دید روی درب

باتوجه‌به اینکه درب های بادبزنی از هر دو طرف باز می‌شود و در راستای جلوگیری از برخورد درب با افراد حاضر در یک سمت، همواره لازم است در درب های بادبزنی از یک شیشه شفاف استفاده شود. این کار باعث می‌شود تا نفرات بتوانند به سمت مقابل دید داشته باشند.

5. ابعاد درب

به دلیل اینکه برخلاف اکثریت درب های بادبزنی موجود در بازار، این تنها افراد نیستند که قصد رفت و آمد از طریق این درب ها را دارند و در بسیاری از موارد شاهد عبور و مرور افراد با استفاده از تجهیزات دیگری مثل برانکارد، تخت‌های چرخدار، ویلچر و… نیز هستیم، توجه به ابعاد این درب ها بیش از دیگر نمونه‌های موجود در بازار اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با درب ضد آب و انواع مختلف آن

6. ضدحریق بودن درب

درب های بادبزنی بیمارستانی با دیگر درب های ضدحریق موجود در بازار تفاوت دارند. این درب ها برخلاف دیگر نمونه‌های موجود در بازار به راحتی باز و بسته می‌شوند و به همین دلیل نیز در صورت بروز آتش‌سوزی امکان فرار سریع افراد و تخلیه ساختمان را فراهم می‌کنند. همچنین به دلیل استفاده از مواد ضدحریق در این درب ها نیز از گسترش آتش‌سوزی نیز جلوگیری می‌کنند.

7. ضربه گیر

به طور معمول در درب های بادبزنی بیمارستانی از ضربه‌گیر استفاده می‌شود و این فاکتور را هم می‌توان یکی از ویژگی‌های متمایزکننده درب های بادبزنی بیمارستانی دانست. این امر به دلیل جلوگیری از آسیب درب به دلیل برخورد با تجهیزاتی مصل تخت چرخدار یا برانکارد در نظر گرفته شده است.

8. آنتی باکتریال

درب های بیمارستانی صرف نظر از اینکه بادبزنی باشند یا خیر حتما می‌بایست آنتی باکتریال بوده و بتوان آنها را با مواد متداول موجود در بیمارستان نیز استریل نمود.

درب های بادبزنی یکی از بخش‌های مهم و کاربردی در بیمارستان هستند که با ارائه ویژگی‌های منحصر به فرد توانسته است فرایند رفت و آمد در محیط‌های بیمارستانی را تسهیل نموده و البته ایمنی آن را نیز افزایش دهد. در این مقاله تلاش کردیم به معرفی درب های بادبزنی بیمارستانی پرداخته و ویژگی‌های این نوع درب را بررسی نموده و با دیگر درب های بادبزنی موجود در بازار مقایسه کنیم. در صورتی که قصد خرید درب بادبزنی برای یک بیمارستان یا درمانگاه را دارید، توصیه می‌شود حتما با متخصصان این حوزه نیز مشورت نمایید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *