مقالات

هر آنچه که باید درباره درب MDF بدانید + مزایا و معایب آن

آشنایی با درب MDF و مزایا و معایب آن
0
(0)

درب ها نقش بسیار مهمی را ساختمان‌ها ایفا می‌کنند. آنها نه تنها به عنوان واسطه‌ای برای ورود و خروج افراد به مکان‌ها عمل می‌کنند، بلکه روی طراحی و دکوراسیون داخلی و خارجی محیط نیز تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل انتخاب درب هایی که هم زیبا و هم کاربردی باشند، در ساختمان‌سازی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در حال حاضر انواع مختلفی از درب ها در بازار وجود دارند که هر یک از آنها ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند. درب های MDF یکی از نمونه درب های محبوب و کاربردی موجود در بازار است. این درب ویژگی‌های مختلفی دارد و همین ویژگی‌ها درب های MDF را به انتخاب اول بسیاری از مشتریان تبدیل کرده است. باتوجه ‌به کارایی بالای درب های ام دی اف تصمیم گرفتیم در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم به معرفی درب های MDF پرداخته و بعد از بررسی‌های ویژگی‌های درب ام دی اف، به بررسی انواع مختلف درب MDF خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر می‌پردازیم:

درب MDF چیست؟

MDF یک اختراع مهم در عرصه مصنوعی‌سازی چوب است. به طور کلی MDF مخفف عبارت انگلیسی Medium Density Fiberboard بوده و به معنای تخته فیبر با چگالی متوسط است. ام دی اف یک نوع مصنوعات چوبی است که از خرده چوب نرم و چسب و رزین ساخته می‌شود. این مواد اولیه با استفاده از فشار و گرما فشرده شده و به یک ورق چگال تبدیل می‌شود.

MDF در مقایسه با چوب ساده دارای سطح یکنواخت‌تری است و همین امر سبب شده است تا بتوان به شکل بهتری از این محصول استفاده کرد. در واقع، یکی از ویژگی‌های MDF این است که به راحتی می‌توان آن را برش داده، روی آن حکاکی یا نقاشی کرد. همین ویژگی نیز سبب شده است تا ام دی اف این به یک ماده مناسب برای ساخت وسایل کاربری خانه و دکوراسیون آن تبدیل شود. از MDF در صنعت مبلمان، کابینت‌سازی، دکوراسیون داخلی، ساخت میز، درب، پنل‌های دیواری و بسیاری از موارد کاربردی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لازم به ذکر است که درب های MDF به دلیل ویژگی‌های ساختاری که دارند بیشتر به عنوان درب داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند و چندان انتخاب مناسبی برای درب های خارجی به شمار نمی‌روند.

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب درب های PVC

مزایا و معایب درب ام دی اف

درب های MDF باتوجه‌به ساختاری خود، مزایا و معایب مختلفی دارند که هر یک از آنها می‌توانند درب MDF را به یک انتخاب مناسب برای درب های داخلی تبدیل کنند یا باعث شوند این گزینه به طور کامل کنار گذاشته شود. در ادامه به بررسی این مزایا و معایب می‌پردازیم تا بتوانید بهترین تصمیم‌گیری را در زمینه استفاده یا عدم استفاده از این گزینه برحسب نیاز و شرایط موجود داشته باشید.

مزایا درب ام دی اف

1. سطح صاف و یکنواخت: MDF دارای یک ساختار یکنواخت و بدون گره است و این ویژگی یک مزیت بسیار مهم و کاربردی در ساخت درب‌ها به شمار می‌رود. چراکه این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید به‌راحتی ورقه ام دی اف را در اندازه‌ها و اشکال مختلف برش داده و طرح‌ها و نقش‌های مختلف را روی سطح آن بکشید. در نتیجه فرایند طراحی و پرداخت این نوع از درب ها آسان‌تر است.

2. سطح مناسب برای رنگ‌آمیزی: شما می‌توانید به‌راحتی سطح بیرونی ام دی اف را به رنگ‌های مختلفی دربیاورید. این موضوع به دلیل صاف و یکنواخت بودن سطح MDF اتفاق می‌افتد و این امر باعث می‌شود تا رنگ‌آمیزی و پوشش‌دهی آن با روکش‌های مختلف مثل لمینیت یا ورق چوبی آسان‌تر باشد. این امر سبب می‌شود تا این نوع از درب ها به شکل بهتری با دکوراسیون داخلی یا خارجی ساختمان شما همخوانی پیدا کند.

3. مقاومت در برابر تغییرات دما: به دلیل استفاده از چسب و رزین به عنوان مواد اولیه در MDF، درب هایی که از این ماده ساخته شده‌اند از مقاومت مناسبی در برابر تغییرات دما برخوردار هستند. اما میزان مقاومت آنها به میزان تغییرات و شرایط دمایی تا حد زیادی بستگی دارد.

4. قیمت مقرون به صرفه: MDF معمولاً ارزان‌ قیمت است و همین امر نیز سبب شده است تا درب هایی که از ام دی اف ساخته می‌شوند نیز در مقایسه با دیگر نمونه درب های موجود در بازار از قیمت مناسب‌تری برخوردار باشند. به همین دلیل نیز درب های MDF را می‌توان یک انتخاب مناسب برای آن دسته از پروژه‌هایی دانست که دارای محدودیت بودجه هستند.

5. قابلیت نصب آسان: وزن درب های MDF نسبت به درب های چوبی کمتر است و همین امر سبب می‌شود تا فرایند حمل آنها به داخل ساختمان و همچنین نصب آنها در چهارچوب درب آسان‌تر باشد.

معایب درب MDF

1. مقاومت پایین در برابر رطوبت: MDF به طور طبیعی در برابر رطوبت مقاومت بالایی ندارد و معمولاً سعی می‌شود تا با استفاده از روکش‌های مناسب، مقاومت آن را در برابر رطوبت و آب افزایش دهند. اما در نهایت همچنان درب MDF نباید خیلی در مجاورت آب و رطوبت قرار بگیرد و در نتیجه این مجاورت کیفیت و ظاهر اولیه خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل درب ام دی ام برای مصارفی که به مقاومت در برابر رطوبت نیاز دارند، گزینه چندان مناسبی نیست.

2. مقاومت پایین در برابر ضربه: شاید درب های MDF در مقایسه با چوب از مقاومت بیشتری برخوردار باشد اما همچنان نمی‌توان آن را جزء درب های با مقاومت بالا دانست و در صورت برخورد با جسم سخت یا نوک تیز امکان آسیب دیدن آن وجود دارد.

3. مقاومت پایین در برابر حرارت: درب ام دی اف در صورتی که در معرض حرارت مستقیم قرار بگیرد، آسیب دیده و شکل ظاهری اولیه خود را از دست می‌هد. به همین دلیل همواره توصیه می‌شود در محیط‌هایی که دمای آنجا بالا است یا ممکن است در تماس مستقیم با آتش باشد، از درب های MDF استفاده نشود.

4. دشواری در تعمیر و بازسازی: در صورت خرابی یا آسیب به درب‌های MDF، تعمیر و بازسازی آن‌ها چندان آسان نیست و ممکن است هزینه زیادی را نیز داشته باشد. به همین دلیل نیز معمولاً پیشنهاد می‌شود به جای تعمیر درب های ام دی اف، آنها را تعویض کرد.

5. تصاعد گاز سمی فرمالدئید: فرمالدئید ماده‌ای بسیار بدبو و سمی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده در رزین ها و چسب های موجود در صنعت MDF مورد استفاده قرار می گیرد. متاسفانه این گاز به مرور زمان شروع به تصاعد از سطوح MDF می نماید که برای سلامتی افراد مضر و سرطان‌زا می باشد. لازم به ذکر است ورود این نوع از MDFها که میزان ماده فرمالدئید بیش از حد نرمال باشد به کشورهای اروپایی و آمریکا ممنوع می باشد.

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب درب های چوبی

انواع مختلف درب MDF

درب های MDF در انواع و سبک‌های مختلفی تولید می‌شوند که می‌توان آنها را باتوجه‌به نیازها و سلیقه‌های شخصی انتخاب کرد. برخی از انواع مختلف درب MDF عبارت‌اند از:

1. ام دی اف معمولی: ساده‌ترین و رایج‌ترین نوع درب MDF موجود در بازار، ام دی اف معمولی است که از ترکیب خرده چوب، چسب و رزین با یک چگالی معمولی ساخته شده است.

2. ام دی اف الترا لایت: این نوع ام دی اف همان ویژگی‌های MDF معمولی را دارد و تنها تفاوت آن را می‌توان وزن و چگالی آن دانست. این MDF از نظر وزن، سبک‌تر بوده و چگالی کمتری را دارد.

3. ام دی اف رنگی: ام دی اف رنگی نیز همان قابلیت‌های MDF معمولی را دارد اما با استفاده از رنگ سفارشی‌سازی می‌شود و می‌توان رنگ آن را متناسب با نیاز مشتریان و طراحی داخلی ساختمان تغییر داد.

4. MDF مقاومت در برابر رطوبت: در حالت عادی درب های MDF از مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آب برخوردار نیستند اما در این نوع از درب های ام دی اف از تدابیری جهت افزایش قابل توجه مقاومت این درب ها در برابر آب و رطوبت استفاده شده است.

5. MDF بدون فرمالدئید: این نوع درب MDF که با نام درب ام دی ام NAF نیز شناخته می‌شود، یک نمونه ویژه است که در آن از کمترین میزان فرمالدئید استفاده شده است و برای آن دسته از افرادی که مشکلات تنفسی دارند یا دوست ندارند به محیط زیست آسیب برسانند، پیشنهاد می‌شود.

6. MDF با مقاومت در برابر آتش: به طور معمول ام دی اف در صورت تماس مستقیم با حرارت آسیب دیده و شکل ظاهری اولیه خود را از دست می‌دهد. این نوع درب MDF منحصراً برای حل این مشکل طراحی و تولید می‌شود و مقاومت درب در برابر حرارت و آتش به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.

اینها تنها برخی از نمونه درب های ام دی اف موجود در بازار هستند و شما می‌توانید باتوجه ‌به نیازها و طراحی داخلی ساختمان خود از میان انواع مختلف درب های MDF بهترین گزینه را انتخاب کنید.

درب های MDF نه تنها باعث افزایش زیبایی محیط می‌شوند، بلکه به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارند، به عنوان یک انتخاب بسیار کاربردی و مقرون به صرفه نیز شناخته می‌شوند. درب های ام دی اف از تنوع بالایی برخوردار هستند و شما می‌توانید آنها را باتوجه‌به نیازها و سلیقه شخصی خودتان سفارشی‌سازی کنید. به همین دلیل نیز درب MDF می‌تواند در مکانی مورد استفاده قرار گرفته و پاسخگوی نیازمندی‌های تمامی سلیقه‌ها باشد. در نتیجه، اگر در حال تعویض یا نصب درب جدید در خانه یا محل کار خود هستید، در نظر داشته باشید که درب های MDF می‌توانند یک انتخاب مناسب و منطبق با نیازهای شما ‌باشند. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *