مقالات

افتادگی درب چیست و چرا اتفاق می‌افتد؟

افتادگی درب چیست و چرا اتفاق می‌افتد؟
4.1
(21)

افتادگی درب یکی از مشکلات رایجی است که صاحبین ساختمان‌های مختلف ممکن است با آن مواجه شوند. این موضوع نه تنها می‌تواند به دلیل عملکرد نامناسب خود، باعث ایجاد مشکل برای ساکنین شود، بلکه روی زیبایی ظاهری محیط نیز به شکل قابل توجهی تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل نیز لازم است که با این مشکل آشنایی کامل داشته باشید و با بررسی دقیق دلایل افتادگی درب، بتوانید از راهکارهای مناسب برای پیشگیری از این موضوع استفاده کنید. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این مقاله از وبلاگ التراهوم به بررسی مفهوم افتادگی درب پرداخته و دلایل و راهکارهای مناسب برای جلوگیری از بروز این مشکل را به شما آموزش دهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر می‌پردازیم:

منظور از افتادگی درب چیست؟

افتادگی درب که معادل عبارت انگلیسی Sagging Door می‌باشد، به وضعیتی اشاره دارد که در آن درب ساختمان، به دلیل نداشتن تعادل و استحکام لازم در قاب درب، تراز خود را از دست داده و به طرف پایین منحرف می‌شود. این مشکل ممکن است به دلایل مختلفی از جمله نصب نادرست درب، استفاده از قطعات نامناسب، نشست ساختمان، آسیب دیدگی به دلیل ضربه یا فشار، متورم شدن درب به دلیل قرار گرفتن در مجاورت رطوبت، جابجایی چهارچوب درب، شل شدن لولاها و خرابی در قطعات ساختاری رخ دهد.

افتادگی درب می‌تواند منجر به بروز مشکلات مختلفی شود که در ادامه به معرفی برخی از اصلی‌ترین آنها خواهیم پرداخت:

  • سختی در باز و بسته کردن درب: افتادگی درب ممکن است باعث ایجاد اصطحکاک بیش از حد بین درب و چارچوب آن شود که این امر می‌تواند روی عملکرد درب تاثیر گذاشته و افراد برای باز و بسته کردن آن دچار مشکل شوند.
  • آسیب دیدن درزگیر درب: زمانی که به دلیل نداشتن تعادل، درب به یک سمت متمایل شود، درزگیر قرار گرفته در آن سمت خراشیده و پاره می‌شود. از سمت دیگر نیز امکان ورود سرما از بخشی که از چهارچوب فاصله گرفته است نیز وجود دارد. تمامی این موارد به شکل مستقیم روی ظاهر درزگیر و عملکرد آن تاثیر می‌گذارد.
  • عملکرد نامناسب قفل: افتادگی درب روی عملکرد قفل درب نیز تاثیرگذار است. در واقع این امکان وجود دارد که به دلیل ناپایداری درب و افتادگی آن به یک سمت، قفل به درستی در جای خود قرار نگیرد و به همین دلیل نیز امکان باز و بسته کردن قفل درب وجود نداشته باشد.
  • ناپایداری درب: یکی دیگر از مشکلاتی که افتادگی درب می‌تواند داشته باشد، ناپایداری درب است. در واقع شما در چنین شرایطی به هیچ عنوان نمی‌توانید از ایمنی درب مطمئن باشید و هر لحظه این امکان وجود دارد که درب از چهارچوب جدا شده و سقوط کند. این موضوع می‌تواند روی سلامت افرادی که قصد عبور و مرور از طریق درب مدنظر را دارند، تاثیر بگذارد.
  • آسیب دیدن سطح پایینی درب: همانطور که پیش‌تر نیز اشاره شد، زمانی که درب از یک سمت به پایین متمایل شود، میان بخش پایین درب و چهارچوب یا زمین اصطحکاک ایجاد می‌شود. این امر می‌توان باعث آسیب دیدن سطح پایین درب شود. در چنین شرایطی اگر شما به موقع در جهت رفع مشکل درب اقدام نمایید، ممکن است مجبور به تعویض کامل درب به دلیل آسیب دیدگی سطح پایین آن شوید.

به خاطر داشته باشید که بررسی دلایل این مشکل بسیار مهم است. چراکه تا زمانی که شما به درک درستی درباره دلیل افتادگی درب منزل یا محل کار دست پیدا نکنید، نمی‌توانید راهکارهای مناسب برای رفع آن نیز اتخاذ نمایید.

بیشتر بخوانید: مراحل نصب درب ساختمان

دلایل افتادگی درب و راهکارهایی برای پیشگیری از آنها

افتادگی درب یک دلیل ثابت ندارد و ممکن است بنا به دلایل مختلفی رخ دهد. در ادامه به معرفی برخی از اصلی‌ترین دلایل افتادگی درب خواهیم پرداخت:

1. نصب نادرست درب

نصب نادرست درب یا چارچوب آن می‌تواند به عدم هماهنگی و افتادگی درب منجر شود. به همین دلیل نیز همواره توصیه می‌شود تا در هنگام نصب درب، تمامی بررسی‌های لازم صورت گرفته و استانداردهای موجود رعایت شود تا درب و چهارچوب با یکدیگر هماهنگ بوده و احتمال بروز مشکلاتی نظیر افتادگی درب وجود نداشته باشد.

2. جابجایی چهارچوب درب

یکی دیگر از عوامل مهمی که ممکن است منجر به افتادگی درب شود، جابجایی چهارچوب درب است. تغییرات فصلی، آسیب دیدن چهارچوب با ضربه، وزن زیاد درب، فرسایش اتصالات میان درب و چهارچوب و موارد مختلف دیگر می‌توانند باعث جابجا شدن چهارچوب درب و در نتیجه آن افتادگی درب شوند.

3. استفاده از قطعات نامناسب

استحکام و عملکرد درب به طور مستقیم به نوع و کیفیت قطعات مورد استفاده وابسته است. به همین دلیل نیز استفاده از قطعات نامناسب و بی‌کیفیت نیز می‌تواند منجر به افتادگی درب شود. برای پیشگیری از افتادگی درب به دلیل استفاده از قطعات نامناسب، لازم است که در هنگام نصب درب یا تعمیرات احتمالی از قطعات با کیفیت و مطابق با استانداردهای ایمنی استفاده شود. همچنین، نگهداری و بازرسی دوره‌ای قطعات و ساختار درب نیز به جلوگیری از مشکلات احتمالی کمک می‌کند.

4. آسیب دیدگی به دلیل ضربه یا فشار

یکی از دلایل اصلی و رایج افتادگی درب، آسیب دیدگی به دلیل ضربه یا فشار است. در واقع ضربه به‌راحتی می‌تواند ساختار درب را تحت تاثیر قرار داده و به تغییر شکل آن و در نتیجه افتادگی درب منجر شود. به‌منظور جلوگیری از این اتفاق لازم است پس از هرگونه آسیب‌دیدگی به دلیل ضربه یا فشار، سریعاً و پیش از آنکه این موضوع منجر به افتادگی درب شود، از یک نصاب حرفه‌ای بخواهید درب را بررسی کرده و آسیب احتمالی پیش آمده را پیش از گسترده‌تر شدن آن، رفع نمایید.

بیشتر بخوانید: نکات مهم در نگهداری و تعمیرات دوره‌ ای برای افزایش عمر مفید درب

5. نشست ساختمان

نشست ساختمان به معنای تغییرات یا جابجایی غیرعادی و ناپیوسته در ساختار ساختمان است و می‌تواند باعث بروز مشکلات متعددی از جمله افتادگی درب شود. برای پیشگیری از افتادگی درب به دلیل نشست ساختمان، اجرای پروژه‌های ساختمانی با استفاده از متریال و روش‌های مطابق با استانداردها و استفاده از مهندسان و نصابان ماهر و متخصص بسیار اهمیت دارد. همچنین، بازرسی و نگهداری دوره‌ای از وضعیت ساختمان و چارچوب درب نیز می‌تواند به شناسایی زودهنگام مشکلات و جلوگیری از افتادگی درب کمک کند.

6. تاثیرپذیری از شرایط جوی

تغییرات جوی و به ویژه رطوبت نیز تاثیر چشم‌گیری روی شرایط درب دارد و انبساط یا انقباض درب می‌تواند باعث افتادگی درب شود. در نتیجه در راستای پیشگیری از بروز مشکل افتادگی درب به دلیل تغییرات جوی همواره پیشنهاد می‌شود تا پیش از نصب درب درباره شرایط محیطی موجود و درب مناسب برای آن تحقیق کنید.

7. شل شدن لولاها

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند منجر به افتادگی درب شود، شل شدن لولاها است. لولاها نقش مهمی در ساختار درب ایفا کرده و در واقع بازوی حرکتی درب به شمار می‌روند. به همین دلیل نیز باید مطمئن باشید که از لولاهای درب باکیفیت و مقاوم استفاده کنید و با بررسی دوره‌ای آنها اطمینان حاصل کنید که عوامل بیرونی روی عملکرد آنها تاثیر نمی‌گذارند.

شاید چنین به نظر برسد که برای شناسایی دلایل بروز افتادگی درب و رفع آن نیازی نیست که یک متخصص باتجربه در زمینه درب باشید و با چند ابزار ساده نیز می‌توان مشکل افتادگی درب را به‌راحتی برطرف نمود. اما واقعیت چنین نیست و توصیه می‌شود برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی از جمله آسیب دیدن به دلیل افتادن درب، از نصابان درب در این زمینه کمک بگیرید.

افتادگی درب یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی است که اخیراً در بسیاری از خانه‌ها و ساختمان‌ها رخ می‌دهد و می‌تواند علل متعددی را نیز داشته باشد. باتوجه‌به اینکه این مشکل می‌تواند تاثیرات منفی زیادی را روی آسایش و ایمنی افراد ایفا کند، در این مقاله تلاش کردیم تا به مفهوم افتادگی درب پرداخته و اصلی‌ترین دلایل بروز این مشکل را با شما در میان بگذاریم. همچنین راهکارهایی که می‌توانید با استفاده از آنها از بروز مشکل افتادگی درب جلوگیری کنید را نیز بیان نمودیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و بتوانید پیش از بروز مشکل افتادگی درب، دلایل احتمالی آن را شناسایی کرده و مرتفع نمایید.

4.1 / 5. 21

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *