درب های UPVC را بدون شک میتوان یکی از ابتکارات برجسته و نوآورانه در صنعت ساختمانسازی و طراحی داخلی دانست. این درب ها به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی، عایقی کارآمد در برابر حرارت و صدا و طراحی زیبا، از محبوبیت بالایی در میان عموم برخوردار بوده و به سرعت به جایگزین اصلی برای درب های سنتی چوبی و فلزی تبدیل شدهاند. به دلیل استفاده گسترده از این نوع از درب ها در صنعت ساختمانسازی، تصمیم گرفتیم در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم ما به بررسی دقیقتر درب های یو پی وی سی بپردازیم و ویژگیها، مزایا و کاربردهای متعدد آنها را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه نیز انواع درب UPVC موجود در بازار را به شما معرفی کرده و ویژگیهای منحصر به فرد هر یک از آنها را شرح خواهیم داد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
در این مقاله به بررسی موضوعات زیر میپردازیم:
درب UPVC چیست؟
درب UPVC که مخفف عبارت انگلیسی Unplasticized Polyvinyl Chloride بوده و به معنای پلی وینیل کلراید سخت شده یا بدون پلاستیک است، به یک نوع پلاستیک سخت و مقاوم اشاره دارد که در صنعت ساختمانسازی بسیار پرکاربرد است. در واقع UPVC یک نوع پلاستیک پلیمری است که از ترکیب پلی وینیل کلراید (PVC) به عنوان ماده اصلی و مواد افزودنی مخصوص دیگری تولید میشود که میزان وجود هر یک از این مواد در نهایت ساخت محصول نهایی را تحت تاثیر قرار میدهد.
درب های یو پی وی سی ویژگیهای منحصر به فرد زیادی را دارد که مهمترین آنها عبارتاند از: مقاومت بالا در برابر حریق، مقاومت در برابر اثرات جوی مختلف از جمله باران، آفتاب و سایر عوامل محیطی، عایق الکتریکی بودن و مقاومت در برابر تأثیرات شیمیایی. این ویژگیها در درب های UPVC به صورت کامل وجود دارند و همین امر نیز سبب شده است تا درب های UPVC به عنوان یک جایگزین اصلی برای درب های چوبی و فلزی در نظر گرفته شود و از آن به یک عنصر مناسب برای استفاده در ساختمانسازی و ساخت سازههای مدرن، ساخت و سازهای صنعتی، لولهکشی، درب و پنجرهها، کفپوشها و مصارف مختلف دیگر یاد شود.
بیشتر بخوانید: درب پلی وود چیست و انواع مختلف آن کدامند؟ |
مزایای درب UPVC
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، درب های UPVC یا همان درب های پلی وینیل کلراید سخت شده باتوجه به ترکیب سازنده خود، دارای مزایای متعددی هستند و همین امر نیز آنها را به یک انتخاب محبوب در صنعت ساختمانسازی تبدیل کرده است. در زیر به برخی از مزایای مهم درب های یو پی وی سی اشاره خواهیم کرد:
1. مقاومت در برابر عوامل محیطی
UPVC از مقاومت بسیار زیادی در برابر عوامل محیطی مختلف مثل باران، برف، آفتاب، رطوبت و تغییرات دما برخوردار هستن. این ویژگی باعث میشود تا درب های UPVC که از این ماده ساخته شدهاند نیز از مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی برخوردار بوده و در مقایسه با سایر درب های موجود در بازار در طولانی مدت کمتر دچار خرابی یا تغییر شکل ناشی از مواجهه با این عوامل محیطی شوند.
2. عایق حرارتی و صوتی
یکی دیگر از ویژگیهای درب های UPVC مقاومت آنها در برابر صدا و حرارت است. به همین دلیل نیز در ساختمانهایی که از درب های UPVC استفاده شده است، شاهد کاهش مصرف انرژی به دلیل استفاده از سیستمهای سرمایشی یا گرمایشی مختلف و همچنین جلوگیری از نفوذ یا خروج صدا از فضاهای داخلی به فضاهای خارجی یا بالعکس هستیم.
3. مقاومت در برابر آتش
UPVC یک ماده غیر قابل اشتعال است و در مقابل شعلههای آتش مقاوم است. درب های UPVC نیز به دلیل استفاده از این ماده در ساخت خود، از مقاومت بالایی در برابر اشتعال برخوردار هستند. این ویژگی ایمنی ساختمان در برابر آتشسوزی و گسترش آتش در ساختمان را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد.
4. عدم نیاز به نگهداری
درب های UPVC از نظر نگهداری به عنوان یک گزینه مقرون به صرفه شناخته میشوند. چراکه این نوع از درب ها به دلیل مواد اولیه که در آنها به کار رفته است، در مقایسه با بسیاری از مواد دیگر مانند چوب، فلزها و ترکیبات آلومینیومی طول عمر بیشتری داشته و نیاز به نگهداری کمتری نیز دارند. این امر باعث میشود تا بتوانید برای بازه زمانی طولانیتری از آنها استفاده کرده و هزینههای مربوط به تعمیر و نگهداری را نیز به شکل قابل توجهی کاهش می یابد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با درب ضد آب و انواع مختلف آن |
5. طراحی زیبا
خوشبختانه در طراحی و ساخت درب های UPVC محدودیت وجود ندارد و این نوع از درب ها در ابعاد، طرحها و رنگهای مختلفی طراحی و تولید میشوند. در نتیجه شما میتوانید برحسب سلیقه خود و همچنین نیازهای محیط، از میان طراحیهای متنوع این نوع از درب ها، بهترین نمونه را انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهید و به زیبایی محیط خود بیفزایید.
6. پایداری رنگ
با این حال، رنگ درب های UPVC ممکن است به مرور زمان تحت تأثیر نور UV و شرایط آبوهوایی قرار بگیرد و کمی تغییر کند. برای افزایش پایداری رنگ درب های UPVC، انتخاب رنگهای مقاوم به نور UV و استفاده از پوششهای محفاظتی مناسب میتواند مفید باشد.
7. وزن سبک
درب های UPVC به عنوان یک گزینه سبک وزن در صنعت ساختمانسازی شناخته میشوند و این ویژگی به عنوان یکی از مزایای مهم آنها مطرح میشود. در اصل UPVC یک پلاستیک سبک اما مقاوم است که به طور طبیعی وزن کمی دارد. این امر سبب میشود تا فرایند جا به جایی یا نصب این نوع از درب ها آسان بوده و شما را چندان دچار مشکل نکند.
انواع درب UPVC
درب های یو پی وی سی بسته به نیازها و محیطی که قرار است در آن مورد استفاده قرار بگیرند، به انواع مختلفی دستهبندی میشوند. در ادامه به معرفی برخی از اصلیترین انواع درب های UPVC موجود در بازار اشاره خواهیم کرد:
1. درب های خارجی
این نوع از درب ها برای ورود به ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. به همین دلیل باید از ایمنی بالایی برخوردار بوده و عایق حرارتی و صوتی مناسبی نیز باشند. به همین دلیل نیز درب های UPVC یکی از انتخابهای همیشگی برای درب ورودی هستند. این نوع از درب ها بهعنوان درب ورودی معمولاً طراحی زیبا و متنوعی دارند و میتوانند با استفاده از پنجرههای UPVC هماهنگی خوبی را در ساختمان ایجاد کنند.
2. درب های پنجره
درب های پنجره UPVC به عنوان بخشی از سیستم پنجرههای UPVC در ساختمانها استفاده میشوند. این درب ها از مواد UPVC ساخته شدهاند و ویژگیهایی مشابه درب های UPVC دارند. مهمترین ویژگی درب های پنجره یو پی وی سی، مقاومت بالای آن در برابر نفوذ حرارت و صدا به داخل یا خروج آن است.
بیشتر بخوانید: مزایا و معایب درب های PVC |
3. درب های داخلی
در ساختمانها، از درب های UPVC برای تقسیم اتاقها و فضاهای داخلی استفاده میشود. این درب ها معمولاً سبک و زیبا هستند و به عنوان جداکنندههای فضای داخلی عمل میکنند. ویژگیهای برجسته درب های UPVC به عنوان درب داخلی شامل مقاومت در برابر عوامل محیطی، عایق حرارتی و صوتی مناسب، زیبایی ظاهری، نگهداری آسان و دوام بالای آنها میباشد.
4. درب های بالکن و تراس
همانطور که از نام این درب ها مشخص است، از آنها برای دسترسی به فضاهای باز مانند بالکنها و تراسها استفاده میشود. به همین دلیل نیز مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی و همچنین عایق حرارتی و صوتی بودن جزء ضروریات این نوع از درب ها است که خوشخبتانه استفاده از درب های UPVC میتواند این ویژگیها را فراهم کند. لازم به ذکر است که درب های بالکن و تراس یو پی وی سی معمولاً با پنجرههای UPVC هماهنگ هستند و ایمنی لازم برای جلوگیری از نفوذ غیرمجاز افراد را فراهم میکند.
5. درب های ایمنی
درب های UPVC به دلیل مقاومت فیزیکی بسیار بالایی که دارند، میتوانند با قفلهای امنیتی و سیستمهای قفلبندی پیشرفته تجهیز شوند و سپس به عنوان درب ضد سرقت در یک ساختمان مورد استفاده قرار گرفته و ایمنی ساختمان را تضمین کنند. این درب ها معمولاً در درب های ورودی و درب های خروجی از ساختمان استفاده میشوند.
6. درب های جداکننده
برخی از درب های UPVC به عنوان درب های جداکننده برای تقسیم فضاهای مختلف در یک ساختمان یا محیط استفاده میشوند. این درب ها معمولاً روی ریلهای کشویی یا لغزنده نصب میشوند و نسبت به درب های رایجی که در ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند، از ظاهر متفاوتتری برخوردار هستند.
در نهایت میتوان گفت که انتخاب نوع درب UPVC به ویژگیها، نیازها و سبک طراحی ساختمان شما بستگی دارد. در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با درب های UPVC و ویژگیهای منحصر به فرد آن آشنا کرده و سپس با معرفی انواع درب یو پی وی سی موجود در بازار به شما در زمینه انتخاب مناسبترین درب کمک کنیم. در آخر نیز به شما توصیه میکنیم قبل از خرید و نصب درب UPVC با متخصصان این حوزه ارتباط برقرار کرده و از نظرات و مشاورههای آنها برای انتخاب مناسبترین درب UPVC برای ساختمان خود بهره ببرید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.