مقالات

اجزای تشکیل دهنده درب ضد سرقت

اجزای تشکیل دهنده درب ضد سرقت
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
0
()

درب های ضد سرقت نه‌تنها یک عنصر اساسی در امنیت خانه‌ها و مکان‌های کاری هستند، بلکه به‌خوبی نمایانگر ادغام هنر و تکنولوژی در طراحی درب ها به‌منظور افزایش مقاومت آن در برابر تخریب و نفوذ نیز هستند. در هنگام طراحی و تولید درب های ضد سرقت همواره تلاش می‌شود تا با استفاده از جنس‌های مقاوم و مکانیسم‌های امنیتی پیشرفته، بیشترین سطح امنیت ممکن را فراهم کرده و آرامش و اطمینان را برای افراد حاضر در ساختمان فراهم کند. ما تصمیم گرفتیم در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم به بررسی ساختار درب های ضد سرقت بپردازیم. از جنس و مواد اولیه به کار رفته در ساختار درب های ضد سرقت تا قفل و مکانیسم‌های امنیتی پیشرفته، شما با نحوه ساخت یک درب ضد سرقت و نحوه عملکرد آنها آشنا خواهید شد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر می‌پردازیم:

درب ضد سرقت چیست؟

درب ضد سرقت، نوعی درب مقاوم است که به‌منظور افزایش امنیت ساختمان در برابر تخریب و نفوذ توسط افراد غیرمجاز و سرقت‌های احتمالی طراحی و تولید می‌شود.

در واقع، این نوع درب ‌ها به دلیل قابلیت‌هایی که دارند، از مقاومت بیشتری در مقایسه با دیگر درب های موجود در بازار برخوردار هستند و به همین دلیل نیز شاهد استفاده از آنها در مکان‌های مختلف از جمله خانه‌ها، ادارات، فروشگاه‌ها، بانک‌ها و سایر اماکن موجود در سطح شهر هستیم.

درب های ضد سرقت معمولاً از مواد مقاوم نظیر فولاد، آلومینیوم یا فلزات دیگر ساخته می‌شود و به همراه قفل‌های پیشرفته و قابلیت‌های امنیتی مختلف مثل لایه‌های میانی عایق حرارتی جهت جلوگیری از انتقال حرارت در صورت آتش‌سوزی نصب شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین لازم به ذکر است که ازآنجایی‌که درب های ضد سرقت به عنوان یک عنصر امنیت اصلی در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، معمولاً استانداردها و گواهی‌نامه‌های امنیتی بین‌المللی و داخلی مختلفی وجود دارند که تعیین می‌کنند که چگونه یک درب می‌تواند به عنوان یک درب ضد سرقت شناخته شود. به همین دلیل نیز درب هایی که با عنوان درب ضد سرقت در بازار عرضه می‌شوند، همگی آزمایش‌های کنترل کیفی مختلفی را پشت سر گذاشته‌اند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با درب ضد آب و انواع مختلف آن

جنس و ساختار درب

درب های ضد سرقت از مواد اولیه مختلفی ساخته می‌شوند و هر جنس ممکن است ویژگی‌ها و تفاوت‌های منحصربه‌فرد خود را داشته باشد. به همین دلیل توجه به جنس و ساختار درب ضد سرقت از اهمیت بسیاری برخوردار است. چراکه تا حد بسیار زیادی میزان مقاومت و امنیت درب در برابر تخریب و نفوذ به این عوامل بستگی دارد. در ادامه به معرفی برخی از رایج‌ترین مواد اولیه و ساختارهای موجود در درب های ضد سرقت اشاره خواهیم کرد:

حتما بخوانید:
انواع درب ها از نظر سایز کدام‌اند؟

1. جنس درب ضد سرقت

فولاد: درب های ضد سرقت اغلب از فولاد با ضخامت بالا ساخته می‌شوند. فولاد به عنوان یک ماده مقاوم در برابر ضربه و تخریب شناخته می‌شود. به همین دلیل نیز درب هایی که از فولاد ساخته می‌شوند، از مقاومت بالایی برخوردار هستند. درب های فولادی در مقایسه با دیگر نمونه درب های ضد سرقت موجود در بازار، سنگین‌تر هستند.

آلومینیوم: درب های ضد سرقت آلومینیومی نیز نمونه دیگری از درب های ضدسرقت موجود در بازار هستند. آلومینیوم از فولاد سبک‌تر است و می‌تواند به عنوان یک جایگزین مناسب مورد استفاده قرار گیرد. این نوع از درب های ضد سرقت در برابر زنگ‌زدگی و تغییرات آب‌وهوایی بسیار مقاوم هستند.

کامپوزیت: درب های ضد سرقت کامپوزیتی از ترکیب مواد اولیه مختلف با یکدیگر ساخته می‌شوند و معمولاً چندلایه مختلف از مواد اولیه مختلف را شامل می‌شوند. این مواد می‌توانند شامل چوب، فایبرگلاس، پلاستیک‌های مقاوم و فوم عایق حرارتی باشند. درب های ضدسرقت کامپوزیتی نیز همانند دیگر نمونه‌ها از مقاومت بالایی برخوردار است اما از نظر قیمت نسبت به درب های ضد سرقت فلزی ارزان‌تر است.

چوب: در ساخت درب های ضد سرقت چوبی از چوب به عنوان ماده اصلی استفاده می‌شود. به همین دلیل نیز معمولاً از ظاهر زیباتری نسبت به دیگر درب های ضدسرقت برخوردار هستند. بااین‌حال، مقاومت درب ضد سرقت چوبی در برابر عوامل مختلف مثل ضربه و زنگ‌زدگی به نسبت پایین‌تر است.

ورق اچ دی اف: HDF معادل عبارت انگلیسی High-Density Fiberboard است که به‌نوعی فیبر با چگالی بالا اشاره دارد و از آن برای ساخت درب های مختلف از جمله درب های ضد سرقت استفاده می‌شود. این نوع از درب ها که ظاهری شبیه به درب های چوبی دارند، در برابر ضربه از مقاومت بالایی برخوردار هستند اما مقاومت آنها در مقابل حرارت و تغییرات آب‌وهوایی پایین است. از درب های ضد سرقت HDF می‌توان به‌عنوان یک جایگزین مقرون‌به‌صرفه برای درب های چوبی نام برد.

پلی وینیل کلراید (PVC): درب های ضد سرقت PVC (پلی‌وینیل کلراید) از مواد پلاستیکی ساخته شده‌اند و به همین دلیل نیز در برابر ضربه و تلاش برای نفوذ بسیار مقاوم هستند. این نوع از درب ها در مقایسه با درب های فلزی و چوبی سبک‌تر بوده و به دلیل ساختاری که دارند در برابر زنگ‌زدگی مقاوم هستند و نیاز به نگهداری کمتری نیز دارند. از نظر قیمت نیز بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر از درب های فلزی و چوبی هستند.

2. رویه درب

رویه درب، سطح خارجی درب است که ممکن است از چوب، فلز، یا سایر مواد ساخته شود. این لایه معمولاً در طرح‌ها و رنگ‌های چشم‌نواز طراحی و تولید می‌شوند و به زیبایی و استایل درب کمک می‌کند. همچنین لازم به ذکر است که در برخی از درب های ضد سرقت ممکن است علاوه بر توجه به زیبایی، از رویه درب در راستای افزایش مقاومت درب در برابر ضربات نیز استفاده کنند.

حتما بخوانید:
نکات مهم در انتخاب چهارچوب مناسب برای درب های داخلی و خارجی

3. لایه عایق حرارتی

برخی از درب های ضد سرقت دارای لایه عایق حرارتی هستند تا از انتقال حرارت در صورت آتش‌سوزی جلوگیری کنند. این لایه معمولاً از مواد عایق حرارتی مانند سرامیک یا مواد مشابه تشکیل شده است و در درون یک درب ضدسرقت جاسازی می‌شود.

4. لایه داخلی تقویت کننده

در برخی از موارد شاهد اضافه‌کردن لایه داخلی اضافه در راستای افزایش مقاومت درب نیز هستیم. در واقع در چنین شرایطی در کنار استراکچر اصلی درب، از لایه‌های داخلی تقویت‌کننده که از مواد مقاوم در برابر ضربه ساخته شده‌اند نیز استفاده می‌شود و این امر به شکل قابل‌توجهی به تقویت ساختار درب کمک کند. این لایه معمولاً از فلزات، چوب‌هایی با چگالی بالا یا سایر مواد مشابه تشکیل می‌شود.
این عناصر با یکدیگر ترکیب می‌شوند تا درب های ضد سرقت باکیفیت و امنیت بالا تولید شوند. البته باید به موارد جانبی دیگری مثل چهارچوب درب و همچنین لولا و دستگیره درب به کار رفته نیز دقت لازم را داشته باشیم. چرا که نحوه طراحی این المان‌ها و میزان مقاومت آنها نیز می‌توانید به شکل مستقیم یا غیرمستقیم روی عملکرد درب ضدسرقت تاثیرگذار باشد و انتخاب مناسب از این عناصر بسته به نیازها و محیط مورد استفاده می‌تواند به افزایش امنیت محیط کمک کند. در همین راستا می‌توانید مقاله‌های مرتبط با دسته‌بندی‌های فوق را مطالعه نمایید.

بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید درباره قفل دیجیتال بدانید

قفل و مکانیسم‌های امنیتی

قفل و مکانیسم‌های امنیتی در درب ضد سرقت نیز نقش بسیار مهمی را در تضمین امنیت این درب ها ایفا می‌کنند. این قفل و مکانیسم‌ها به شکلی طراحی شده‌اند که بتوانند مقاومت درب در برابر تلاش برای نفوذ توسط افراد غیرمجاز را افزایش دهد. در ادامه به برخی از قفل و مکانیسم‌های امنیتی معمول در درب های ضد سرقت اشاره می‌کنم:

1. قفل ددبولت (Deadbolt Lock)

قفل ددبولت را می‌توان یکی از برترین نمونه‌های قفل های امنیتی موجود در بازار دانست. این نوع قفل درب معمولاً به طور جانبی و مستقل از قفل اصلی، روی درب نصب می‌شود و معمولاً با یک کلید کنترل می‌شود. قفل ددبولت یکی از قفل‌های امنیتی محبوب برای درب‌های اصلی و درب‌های ضد سرقت است که به‌خوبی از ورود غیرمجاز به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند.

2. قفل چندجهته (Multi-Point Lock)

قفل چند جهته (Multi-Point Lock) یک نوع قفل درب است که به درب‌های ورودی و درب‌های ضد سرقت اضافی شده و از چندین نقطه بر روی طول درب کنترل دسترسی به درب را فراهم می‌کند. این نوع قفل امنیت درب را بهبود می‌بخشد و به‌خوبی از ورود غیرمجاز به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند.

حتما بخوانید:
راهنمای جامع نگهداری و تمیز کردن درب ها

3. قفل‌های دیجیتالی (Digital Lock)

قفل های دیجیتالی که از آنها با عنوان قفل هوشمند نیز یاد می‌شود، یک نوع قفل امنیتی دیگر است که قصد داریم در این مقاله به شما معرفی کنیم. در قفل دیجیتالی به‌جای استفاده از کلید فیزیکی، از تکنولوژی الکترونیکی برای باز و بسته کردن درب استفاده می‌شود. این نوع قفل به شکل‌های مختلفی در بازار وجود دارد و معمولاً با واردکردن رمز عبور، کارت، اثر انگشت یا تشخیص چهره عمل می‌کند.

4. قفل گاوصندوقی

یک نوع قفل درب سرقت مناسب دیگر نیز وجود دارد که با نام قفل گاوصندوقی شناخته می‌شود. ساختار این قفل شبیه به قفل هایی است که در گاوصندوق‌ها به کار می‌رود و به همین دلیل است که می‌تواند سطح بالایی از امنیت را ارائه دهد.

در آخر باید اضافه کنیم که برخی از درب های ضد سرقت دارای سیستم‌های امنیتی جانبی دیگر مثل چشمی، شب‌بند، دوربین‌های مداربسته و سیستم‌های هشدار و… نیز هستند که وجود آنها باعث افزایش سطح امنیت درب ها می‌شود. موضوع قابل‌توجه این است که شما باید باتوجه به نیازها و سطح امنیت موردنیاز محیط، مناسب‌ترین قفل و مکانیسم را انتخاب نمایید.

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با ساختار درب های ضدسرقت و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آنها آشنا کنیم. چراکه در حال حاضر درب های ضد سرقت نقش بسیار مهمی را در زمینه افزایش امنیت کار یا محل زندگی شما ایفا می‌کنند. این درب ها نه‌تنها به عنوان واسطه‌هایی برای ورود و خروج از مکان‌های مختلف عمل می‌کنند، بلکه تا حد زیادی نیز ضامن امنیت افراد حاضر در یک ساختمان نیز هستند.

طراحان و مهندسان این درب ها همواره در تلاش هستند تا با استفاده از تکنولوژی و مواد اولیه مناسب، سطح مقاومت درب های ضد سرقت را در برابر تلاش برای نفوذ افراد غیرمجاز به حداکثر برسانند. اما برای تضمین امنیت کامل، این درب ها نه‌تنها نیاز به طراحی و ساخت باکیفیت دارند بلکه باید به نحوه استفاده و نگهداری صحیح از آن‌ها نیز توجه ویژه داشت. همچنین ارائه آموزش مناسب به ساکنان مکان‌هایی که در آنها از این درب ها استفاده شده است نیز نقش مهمی در تضمین امنیت محیط ایفا می‌کند.

امیدواریم که این مقاله به شما در زمینه دستیابی به درک بهتر نسبت به اجزای تشکیل‌دهنده درب های ضد سرقت و اهمیت آنها کمک کرده باشد و بتوانید تصمیمات بهتری در خصوص نحوه انتخاب و استفاده از این درب ها بگیرید.

 

/ 5.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *