مقالات

نحوه تعیین جهت بازشو درب ها

نحوه تعیین جهت بازشو درب ها
4.4
(54)

جهت بازشو درب ها یکی از اصلی‌ترین نکاتی است که باید در هنگام خرید و نصب درب به آن توجه داشته باشید. چراکه دانستن این موضوع به شما کمک می‌کند تا بتوانید درب را به‌درستی سفارش داده و نصب کنید و از فضای موجود به بهترین نحو استفاده کنید. در همین راستا تصمیم داریم تا در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم، انواع جهت بازشو درب ها و مزایا و معایب هر یک از آنها را معرفی کرده و در ادامه نیز به بررسی روش‌های مختلف تعیین جهت بازشو درب ها بپردازیم تا بتوانید یک انتخاب مناسب و ایمن برای درب های ساختمان خود داشته باشید. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر می‌پردازیم:

روش‌های تعیین جهت بازشو درب ها

همان‌طور که در مقدمه اشاره شد، تعیین جهت بازشو درب ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در این بخش به بررسی روش‌های مختلف برای تشخیص جهت بازشو درب ها می‌پردازیم:

1. مشاهده لولاها: ساده ترین روش برای تعیین جهت بازشو درب، مشاهده لولاها است. لولاها معمولا در سمتی از درب نصب می‌شوند که به سمت آن باز می‌شود. به عنوان مثال، اگر لولاها در سمت راست درب نصب شده باشند، درب به سمت راست باز می‌شود.

2. مشاهده دستگیره: در برخی از درب ها، دستگیره می تواند نشان دهنده جهت بازشو درب باشد. به عنوان مثال، در درب های لولایی، دستگیره معمولا در همان سمتی از درب نصب می‌شود که درب به سمت آن باز می‌شود.

3. آزمایش درب: اگر به روش های بالا مطمئن نیستید، می‌توانید درب را به صورت آزمایشی باز و بسته کنید. برای این کار، روبروی درب بایستید و درب را به سمتی که فکر می‌کنید باز می‌شود، هل دهید. اگر درب به راحتی باز شد، جهت بازشو درب را به درستی تشخیص داده‌اید.

4. نقشه‌های ساختمانی: در نقشه‌های ساختمانی، جهت بازشو درب ها به طور دقیق مشخص شده است. اگر به نقشه‌های ساختمانی دسترسی دارید، می‌توانید از آنها برای تعیین جهت بازشو درب ها استفاده کنید.

5. کمک از متخصص: اگر با استفاده از روش‌های بالا نتوانستید جهت بازشو درب را تعیین کنید، پیشنهاد می‌شود از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

انواع جهت بازشو درب ها

درب ها را می‌توان بر اساس جهت باز شدنشان به دسته‌های مختلفی تقسیم کرد که رایج‌ترین آنها عبارت‌اند از:

  • درب های راست بازشو: این نوع درب ها به‌گونه‌ای هستند که وقتی از بیرون به آنها نگاه می‌کنیم، باید با دست راست آن‌ها را باز کرده و به سمت راست هم هل دهیم یا بکشیم تا باز شوند.
  • درب های چپ بازشو: این نوع درب ها برعکس درب های راست بازشو عمل می‌کنند و باید با دست چپ باز شده و به سمت چپ هل داده شوند یا بکشیم.
  • درب های دوطرفه بازشو: این نوع درب ها به‌گونه‌ای هستند که می‌توان آنها را به هر دو سمت باز کرد.
  • درب های کشویی: این نوع درب ها به‌جای اینکه به سمت داخل یا خارج باز شوند، به پهلو و به سمت راست یا چپ حرکت می‌کنند.
  • درب های گردان: این نوع درب ها به‌دور یک محور مرکزی می‌چرخند.
بیشتر بخوانید: دستگیره درب چیست و انواع مختلف آن کدامند؟

مزایا و معایب جهت بازشو

هر کدام از جهت های بازشو درب، مزایا و معایب خاص خود را دارد. در اینجا به طور خلاصه به برخی از این مزایا و معایب اشاره می‌کنیم:

درب های راست بازشو/چپ بازشو

مزایا

  • این درب ها را می‌توان رایج‌ترین نوع درب موجود در بازار دانست که در اکثر ساختمان‌ها از آنها استفاده می‌شود.
  • باز و بسته کردن درب های راست بازشو / چپ بازشو آسان است.
  • این درب ها در حالت بسته نسبت به سایر انواع درب ها فضای کمتری اشغال می‌کنند.

معایب

  • به دلیل باز شدن 90 درجه‌ای درب، ممکن است با مبلمان یا سایر اشیای داخل اتاق برخورد کنند.
  • باز و بسته کردن این درب ها برای افراد معلول، سالمندان و کودکان ممکن است دشوار باشد.

درب های دوطرفه بازشو

مزایا

  • فضای بیشتری را ایجاد می‌کنند و در نتیجه آن افراد بیشتری می‌توانند به طور همزمان رفت‌وآمد داشته باشند.
  • باتوجه‌به فضای بیشتری که بعد از باز شدن ارائه می‌کنند، رفت‌وآمد از آنها آسان‌تر است.

معایب

  • نسبت به درب های لولایی معمولی، فضای بیشتری اشغال می‌کنند.
  • به دلیل ابعاد بزرگ‌تر و استفاده از مکانیزم‌های پیچیده‌تر، درب های دوطرف بازشو گران‌تر هستند.

درب های کشویی

مزایا

  • هم در حالت بسته و هم در حالت باز شده، فضای بسیار کمی اشغال می‌کنند و به همین دلیل یک انتخاب ایده‌آل برای فضاهای کوچک هستند.

معایب

  • به اندازه درب های لولایی مقاومت نبوده و به‌مرورزمان خراب شوند.
  • باتوجه‌به اینکه بخشی از درب توسط چهارچوب پوشانده می‌شود، کل عرض درب هنگام باز شدن قابل استفاده نیست.
  • به دلیل وجود ریل و غلتک در قسمت پایین درب، تمیز کردن آن دشوارتر است.

درب های گردان

مزایا

  • به کنترل ترافیک افراد در مکان‌های پر رفت‌وآمد مانند فرودگاه‌ها و مراکز تجاری کمک می‌کنند.
  • به ترافیک سنگین افراد اجازه می دهد بدون نیاز به باز و بسته شدن مداوم درب عبور و مرور کنند.
  • درب های گردان گزینه‌ای مناسب برای جلوگیری از اتلاف گرما و سرما از طریق درب ها هستند.

معایب

  • درب های گردان فضای زیادی را اشغال می‌کنند و به همین دلیل برای مکان‌هایی که فضای محدودی دارند مناسب نیستند.
  • این درب ها نسبت به سایر انواع درب ها گران‌تر هستند.
  • به طور معمول عبور و مرور از طریق درب های گردان برای افراد معلول یا سالمند دشوار است.
بیشتر بخوانید: تفاوت درب داخلی و خارجی

انتخاب مناسب جهت بازشو درب

انتخاب درست جهت بازشو درب از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند روی کارایی، ایمنی و زیبایی فضای شما تأثیر بگذارد. در ادامه به برخی از نکات کلیدی که باید در هنگام انتخاب جهت بازشو درب به آنها توجه کنید، اشاره خواهیم کرد:

1. فضای موجود: اولین قدم برای انتخاب جهت بازشو درب، اندازه‌گیری فضای موجود است. شما باید مطمئن شوید که فضای کافی برای باز شدن کامل درب به سمت داخل یا خارج وجود دارد. به موانع احتمالی مانند مبلمان، اشیاء و لبه‌های تیز توجه کنید. چراکه درب نباید با هیچ یک از این موانع برخورد کند. همچنین در نظر داشته باشید که درب های دوطرفه بازشو و درب های گردان به فضای بیشتری نسبت به درب های لولایی معمولی نیاز دارند.

2. میزان ترافیک: اگر درب در مکانی با ترافیک بالا مانند ورودی یک ساختمان تجاری نصب می‌شود، باید جهتی را انتخاب کنید که به روان‌تر شدن تردد افراد کمک کند. درب های دوطرفه بازشو و درب های گردان می‌توانند در این مواقع گزینه های مناسبی باشند، چرا که به افراد اجازه عبور و مرور همزمان از دو طرف درب را فراهم می‌کنند.

3. دسترسی افراد معلول و سالمند: اگر درب در مکانی نصب می شود که افراد معلول یا سالمند از آن عبور می‌کنند، باید جهتی را انتخاب کنید که برای این افراد قابل دسترس و آسان باشد. درب های لولایی با دستگیره های استاندارد در ارتفاع مناسب برای افراد معلول و سالمند ایده‌آل هستند. از انتخاب درب های سنگین یا درب های کشویی که برای باز و بسته کردن به زور زیادی نیاز دارند، خودداری کنید.

4. مبلمان و سایر اشیاء: قبل از انتخاب جهت بازشو درب، به محل قرارگیری مبلمان و سایر اشیاء در اتاق توجه کنید. درب نباید با مبلمان یا اشیاء برخورد کند و مانع از حرکت آزادانه افراد شود. در صورت امکان، سعی کنید درب را در جهتی باز کنید که فضای بیشتری در اتاق ایجاد می‌کند.

5. زیبایی: جهت بازشو درب می‌تواند روی زیبایی محیط تاثیر مستقیم داشته باشد. به عنوان مثال، درب های دوطرفه بازشو و درب های گردان می‌توانند ظاهری مدرن و شیک به فضای شما بدهند. در نظر داشته باشید که سبک و رنگ درب باید با دکوراسیون داخلی فضای شما هماهنگ باشد.

تعیین جهت بازشو درب ها کاری به ظاهر آسان اما کاملاً تخصصی و حساس است و به همین دلیل نیز همواره توصیه می‌شود حتماً با یک متخصص برای این موضوع مشورت کنید. چراکه در حال حاضر انواع مختلفی از درب ها در بازار وجود دارند که جهت بازشوی هر یک از آنها متفاوت است و شما باید با در نظر گرفتن نیازمندی‌های ساختمان خود و سلیقه شخصی بهترین و مناسب‌ترین درب و سطح بازشو را انتخاب کنید تا بتوانید درب را به‌درستی سفارش داده و نصب کنید و از فضای موجود به بهترین نحو استفاده کنید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

4.4 / 5. 54

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *