اخبار

راهنمای انتخاب رنگ مناسب برای درب های داخلی و خارجی

راهنمای انتخاب رنگ مناسب برای درب های داخلی و خارجی
0
(0)

انتخاب رنگ مناسب برای درب های داخلی و خارجی ساختمان تأثیر زیادی بر افزایش زیبایی و هماهنگی در فضا دارد. در واقع، رنگ درب ها نه تنها نقش مهمی در طراحی و دکوراسیون داخلی و خارجی ایفا می‌کنند، بلکه می‌توانند روی احساسات و حالت روحی ساکنان و مراجعه‌کنندگان نیز تأثیرگذار باشند. به همین دلیل، ضروری است که در انتخاب رنگ درب ها به اصول و نکات مختلفی توجه شود تا در نهایت بتوان بهترین و مناسب‌ترین نتیجه را به دست آورد. در همین راستا تصمیم داریم تا در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم در ابتدا به بررسی اصول کلی انتخاب رنگ درب پرداخته و سپس نکاتی که مشخصاً باید در هنگام انتخاب رنگ برای درب های داخلی و یا درب های خارجی مدنظر قرار دهید را بیان نماییم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر می‌پردازیم:

اصول کلی انتخاب رنگ درب

همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره شد، انتخاب رنگ مناسب برای درب ها یکی از عوامل مهم در طراحی داخلی و خارجی است که می‌تواند تأثیر زیادی بر زیبایی و کارکرد فضا داشته باشد. به همین دلیل نیز یکسری اصول در نظر گرفته شده است که فارغ از توجه به داخلی یا خارجی بودن درب ها، باید در هنگام انتخاب هر نوع دربی مورد توجه قرار گیرند. در ادامه به بررسی برخی از اصلی‌ترین این اصول خواهیم پرداخت:

1. هماهنگی با سبک و دکوراسیون

رنگ درب های یک ساختمان همیشه باید با سبک و دکوراسیون کلی فضا هماهنگ باشد. به عنوان مثال، اگر دکوراسیون شما مدرن است، رنگ‌های ساده و مینیمال مانند سفید، مشکی یا خاکستری ممکن است انتخاب مناسبی به شمار بروند یا برای دکوراسیون‌های کلاسیک، رنگ‌های چوبی یا سفید با جزئیات طلایی یا نقره‌ای می‌توانند جذاب باشند. در سبک‌های روستیک یا بوهمین نیز به طور معمول شاهد استفاده از رنگ‌های طبیعی و گرم مانند قهوه‌ای و بژ هستیم.

2. تئوری رنگ‌ها و چرخه رنگ

چرخه رنگ یک ابزار بسیار مفید و کاربردی در زمینه انتخاب رنگ‌های مکمل و متضاد است که استفاده از آن برای انتخاب رنگ درب توصیه می‌شود. رنگ‌های مکمل، رنگ‌هایی هستند که در چرخه رنگ مقابل هم قرار دارند و ترکیب آن‌ها تعادلی زیبا و جذاب ایجاد می‌کند. برای مثال، ترکیب رنگ‌های آبی و نارنجی یا سبز و قرمز می‌تواند جلوه‌ای خاص به درب ها بدهد. همچنین، انتخاب رنگ‌های متضاد مانند رنگ‌های سرد و گرم نیز می‌تواند به ایجاد کنتراست و جلب توجه کمک کند.

بیشتر بخوانید: تفاوت درب داخلی و خارجی

3. روانشناسی رنگ‌ها

روانشناسی رنگ‌ها موضوعی جذاب و پرکاربرد است که نشان می‌دهد چگونه رنگ‌ها می‌توانند احساسات و رفتارهای ما را تحت تاثیر قرار دهند. به عنوان مثال رنگ آبی از نظر روانشناسی نماد آرامش و اعتماد است اما رنگ قرمز احساس انرژی و اشتیاق را به ساکنین ساختمان می‌دهد. به همین دلیل نیز همواره توصیه می‌شود تا در هنگام انتخاب رنگ درب ها، روانشناسی رنگ‌ها را مدنظر قرار داد.
با استفاده از روانشناسی رنگ‌ها در انتخاب رنگ درب می‌توانید فضاهایی را ایجاد کنید که با احساسات و نیازهای شما هماهنگ باشد و تجربه‌ای مثبت و دلپذیر را به ارمغان بیاورد.

4. تأثیر شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی

یکی دیگر از موضوعاتی که می‌تواند انتخاب رنگ درب را تحت تاثیر قرار دهد، شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی است. به عنوان مثال، در مناطق گرم و آفتابی، استفاده از درب های دارای رنگ‌های روشن مانند سفید و کرم می‌توانند باعث انعکاس نور و کاهش گرما شوند. اما در مناطق سرد و کم‌نور، رنگ‌های گرم‌تر مانند قرمز و نارنجی انتخاب بهتری هستند و می‌توانند حس گرما و صمیمیت در محیط را افزایش دهند.

5. مدنظر قرار دادن ترندهای روز دنیا

پیروی از ترندهای روز در انتخاب رنگ‌ درب می‌تواند به مدرن و به‌روز بودن دکوراسیون کمک کند. رنگ‌های ترندی هر ساله تغییر می‌کنند و می‌توانند به شکل قابل توجهی الهام‌بخش باشند. به عنوان مثال، در سال‌های اخیر، رنگ‌های پاستیلی، رنگ‌های مات و رنگ‌های طبیعی بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. با بررسی ترندهای جدید، می‌توان رنگی را انتخاب کرد که هم به‌روز باشد و هم با سایر اصول دکوراسیون هماهنگی داشته باشد.

انتخاب رنگ برای درب های داخلی

اصولی که در بخش قبلی بیان شدند، یکسری اصول کلی بودن که صرف نظر از داخلی یا خارجی بودن درب ها باید در هنگام انتخاب رنگ درب مدنظر قرار بگیرند. اما به طور قطع درب های داخلی و خارجی به دلیل کاربری متفاوتی که دارند، وضعیت متفاوتی دارند و در هنگام انتخاب رنگ درب باید یکسری نکات منحصر به فرد را باتوجه‌به داخلی یا خارجی بودن درب رعایت نمود. اگر قصد دارید رنگ درب های داخلی ساختمان خود را به صورت حرفه‌ای و متناسب انتخاب کنید، پیشنهاد می‌شود حتماً به نکاتی که در ادامه گفته می‌شود، توجه لازم را داشته باشید:

1. هماهنگی با دکوراسیون داخلی

انتخاب رنگ درب های داخلی باید با دکوراسیون کلی فضا هماهنگ باشد. رنگ درب های داخلی باید با رنگ دیوارها، کف‌پوش‌ها و مبلمان همخوانی داشته باشد تا جلوه‌ای زیبا و یکپارچه ایجاد کند. در دکوراسیون‌های مدرن، رنگ‌های خنثی مانند سفید، خاکستری و مشکی معمولاً مناسب‌تر هستند، در حالی که در دکوراسیون‌های کلاسیک و سنتی، رنگ‌های چوبی یا رنگ‌های گرم‌تر ممکن است بهتر باشند.

بیشتر بخوانید: تفاوت های پلی وود و پلای وود

2. توجه به کاربری فضا

رنگ درب های داخلی باید باتوجه‌به نوع و کاربری فضا انتخاب شود. به عنوان مثال برای درب های اتاق خواب بهتر است از رنگ‌های آرامش‌بخش مانند آبی یا سبز استفاده شود تا حس آرامش و راحتی ایجاد کند. برای اتاق کار، استفاده از رنگ‌های خنثی و ملایم که تمرکز را افزایش دهند، انتخاب مناسب‌تری است و در فضاهای پرتردد مانند راهروها و ورودی‌ها، رنگ‌هایی که لکه‌ها و آلودگی‌های احتمالی را پوشش داده و کمتر نشان می‌دهند مانند رنگ‌های تیره مناسب‌ هستند.

3. اندازه و نور فضا

اندازه و میزان نورگیری فضا نیز در انتخاب رنگ درب تاثیر دارد. در فضاهای کوچک و کم‌نور، استفاده از رنگ‌های روشن مانند سفید و کرم می‌تواند به بزرگ‌تر و روشن‌تر به نظر رسیدن فضا کمک کند. در نقطه مقابل نیز، در فضاهای بزرگ‌تر و پرنورتر می‌توان از رنگ‌های تیره‌تر برای ایجاد کنتراست و جلوه‌ای متفاوت استفاده کرد.

4. ایجاد تمایز و برجستگی

درب ها می‌توانند به عنوان عناصر دکوراتیو نیز مورد استفاده قرار گیرند. استفاده از رنگ‌های متضاد با دیوارها می‌تواند درب را به یک نقطه کانونی در فضا تبدیل کند. همچنین، اضافه کردن جزئیات تزیینی مانند دستگیره‌ها و یراق‌آلات متفاوت می‌تواند به ایجاد تمایز و برجستگی در درب ها کمک کند.

5. توجه به مورد استفاده درب

نوع و کاربرد درب نیز در انتخاب رنگ آن مهم است. به عنوان مثال، برای درب های اتاق کودک بهتر است از رنگ‌های شاد و زنده مانند زرد یا صورتی استفاده شود، در حالی که درب های اتاق نشیمن ممکن است با رنگ‌های ملایم‌تر و هماهنگ با دکوراسیون کلی فضا رنگ‌آمیزی شوند. همچنین، برای درب های سرویس بهداشتی و حمام، انتخاب رنگ‌هایی که مقاومت بیشتری در برابر رطوبت و آلودگی دارند، توصیه می‌شود.

انتخاب رنگ برای درب های خارجی

درب های خارجی از شرایط متفاوتی نسبت به درب های داخلی برخوردار هستند، به همین دلیل نیز باید در هنگام انتخاب رنگ درب خارجی علاوه بر رعایت نکات کلی که در بخش ابتدایی بیان شد، نکات منحصر به فرد دیگری را مدنظر قرار دهید تا بتوانید زیباترین و کاربردی‌ترین انتخاب ممکن را داشته باشید. در ادامه به بررسی برخی از این نکات خواهیم پرداخت:

1. هماهنگی با نمای ساختمان

رنگ درب خارجی باید با نمای کلی ساختمان هماهنگ باشد تا بتواند جلوه مناسبی را به ساختمان ببخشد. برای این منظور توصیه می‌شود در وهله اوله به سبک معماری ساختمان توجه داشته باشید. به عنوان مثال، در ساختمان‌های کلاسیک استفاده از رنگ‌های تیره مانند مشکی یا قهوه‌ای تیره و در ساختمان‌های مدرن رنگ‌های روشن و مینیمال مانند سفید و خاکستری مناسب هستند. بعد از توجه به سبک معماری ساختمان و در وهله دوم باید به رنگ‌بندی نما توجه کرد. رنگ درب باید با رنگ‌های استفاده شده در نمای ساختمان همخوانی داشته باشد. در همین راستا استفاده از رنگ‌های مکمل یا مشابه با نمای ساختمان که می‌تواند به ایجاد هماهنگی و زیبایی کمک کند، توصیه می‌شود.

همچنین در صورتی که نمای ساختمان شما دارای جزئیات تزیینی خاصی است، این امکان برای شما وجود دارد که رنگ درب را توجه به این جزئیات انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر نمای ساختمان دارای آجرهای قرمز است، استفاده از رنگ قرمز یا رنگ‌های مشابه برای درب می‌تواند جلوه‌ای زیبایی را ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: درب پلی وود چیست و انواع مختلف آن کدامند؟

2. مقاومت در برابر شرایط جوی

موقعیت جغرافیایی نیز نقش مهمی در انتخاب رنگ درب های خارجی دارد و رنگی که برای درب های خارجی خارجی ساختمان خود انتخاب می‌کنید، باید از مقاومت خوبی در برابر شرایط جوی متفاوت داشته باشد. به عنوان مثال، در محیط‌هایی که رطوبت یا بارندگی زیاد است، انتخاب رنگ‌های مقاوم در برابر آب و رطوبت هستند، مهم است. برای این منظور استفاده از رنگ‌های مخصوصی که دارای پوشش‌های مقاوم در برابر آب هستند می‌توانند مناسب باشند.
در محیط‌های آفتابی و گرم و خشک که شاهد تابش مستقیم نور آفتاب هستیم، لازم است رنگی را برای درب های خارجی انتخاب کنیم که در برابر مستقیم نور خورشید مقاوم هستند. استفاده از رنگ‌هایی با مقاومت بالا در برابر UV و رنگ‌پریدگی می‌تواند افزایش به طول عمر رنگ درب کمک کند.
موضوع دیگری که می‌توان انتخاب رنگ درب را تحت تاثیر قرار دهد، تغییرات دما است. در مناطقی که تغییرات دمایی شدید دارند، انتخاب رنگ‌هایی که در برابر انبساط و انقباض مقاوم هستند مهم است.

3. ایجاد احساس امنیت و خوشامدگویی

درب های خارجی نه تنها باید احساس امنیت را القا کنند، بلکه باید حس خوشامدگویی را نیز به مهمانان منتقل کنند. در چنین شرایطی استفاده از رنگ‌های گرم مانند قرمز، زرد و نارنجی می‌تواند حس خوشامدگویی و دوستانه را القا کند. اما در نقطه مقابل، رنگ‌های تیره برای درب های خارجی مثل مشکی و قهوه‌ای تیره می‌توانند حس قدرت و امنیت را به همراه داشته باشند و معمولاً برای درب هایی که باید احساس امنیت بالایی ایجاد کنند مناسب هستند.
ترکیب رنگ‌های گرم و تیره نیز می‌تواند انتخاب مناسبی باشد و به ایجاد تعادلی بین احساس امنیت و خوشامدگویی کمک کند. به عنوان مثال شما می‌توانید از یک درب با رنگ قهوه‌ای تیره با دستگیره‌های طلایی استفاده کنید. این کار می‌تواند باعث شود که درب هم شیک و هم امن به نظر برسد.

4. توجه به جنس درب

به طور معمول جنس درب های خارجی به طور مستقیم روی رنگ آنها تاثیر می‌گذارد. به عنوان مثال، درب‌های چوبی به‌طور طبیعی با رنگ‌های گرم و طبیعی همخوانی دارند، در حالی که درب‌های فلزی بیشتر با رنگ‌های مدرن و براق هماهنگ هستند. البته درب های دیگر مثل قایبرگلاس، پلی وود، MDF و… همخوانی بیشتر با رنگ‌های مختلف دارند و می‌توانند تنوع بیشتری را ارائه دهند.

5. توجه به ابعاد درب

توجه به ابعاد درب نیز در انتخاب رنگ موثر است. درب‌ های بزرگ معمولاً با رنگ‌های خنثی و ملایم، مانند خاکستری و بژ، بهتر هماهنگ می‌شوند و استفاده از این رنگ‌ها باعث می‌شود تا رنگ درب بر نمای ساختمان چیره نشود. از سوی دیگر، درب ‌های کوچک می‌توانند با رنگ‌های روشن و زنده، مانند قرمز یا زرد رنگ‌آمیزی شده و جلوه‌ای جذاب و چشمگیر پیدا کنند.

درب های داخلی و خارجی ساختمان‌ها یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین بخش‌های یک ساختمان هستند که باید در هنگام انتخاب آنها به جنبه‌های مختلفی توجه شود. یکی از این جنبه‌های مهم و تاثیرگذار، رنگ درب ها است. انتخاب رنگ مناسب برای درب های داخلی و خارجی امری مهم و تاثیرگذار است که خود آن نیز باید با دقت و توجه به عوامل مختلف صورت پذیرد. در این مقاله به بررسی اصول اصلی و مشترک انتخاب رنگ درب های داخلی و خارجی پرداختیم و در ادامه نیز تلاش کردیم تا به صورت مجزا نیز نکاتی که باید در هنگام انتخاب رنگ درب داخلی یا رنگ درب خارجی مدنظر داشته باشید را نیز بیان کنیم. امیدواریم که اطلاعات ارائه شده در این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *