مقالات

آشنایی با درب کامپوزیت و مزایا و معایب آن

آشنایی با درب کامپوزیت و مزایای آن
0
(0)

استفاده از مواد نوین و پیشرفته برای بهبود عملکرد و کارایی اجزای مختلف تشکیل‌دهنده یک ساختمان بسیار حائز اهمیت است و این تغییر و تحولات به‌خوبی در صنعت ساخت درب و پنجره قابل مشاهده است. در سال‌های نه چندان دور، تنها شاهد استفاده از درب های فلزی، چوبی یا شیشه‌ای به‌عنوان درب های داخلی و خارجی ساختمان‌ها بودیم. اما در سال‌های اخیر و به دلیل پیشرفت چشمگیر در علم، می‌بینیم که از مواد پیشرفته با خواص جدید برای ساخت درب استفاده می‌شود. یکی از این مواد پیشرفته که اخیراً مورد توجه قرار گرفته است، درب های کامپوزیت است. در حال حاضر، درب های کامپوزیت به دلیل ترکیب خاص و ویژگی‌های منحصر به فردی که دارند، به عنوان یک جایگزین مناسب برای درب های سنتی شناخته می‌شوند و در میان عموم از محبوب بالایی نیز برخوردار هستند. اگر تاکنون از درب های کامپوزیت استفاده نکرده‌اید و با ویژگی‌های آن آشنا نیستید، اصلا نگران نباشید. چراکه ما تصمیم داریم در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم درب کامپوزیت را معرفی کرده و ویژگی‌ها، مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار دهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر خواهیم پرداخت:

درب کامپوزیت چیست؟

درب های کامپوزیت از ترکیب چندین ماده اولیه غیر همجنس ساخته می‌شوند. درب های کامپوزیت به چند کلی دسته تقسیم می شوند. یک سری از این درب ها از ترکیب پودر چوب و پلیمر PVC تشکیل می شوند که به عنوان دربهای پلی وود شناخته می شوند و سری دیگر آنها از رزین و فایبرگلاس هست که تحت عنوان درب های فایبرگلاس شناخته می شوند.

ترکیب اصلی درب های فایبرگلاس از رزین و فایبرگلاس می باشد. فایبرگلاس که در واقع نوعی پلاستیک تقویت شده از الیاف شیشه است، به‌عنوان هسته اصلی درب های کامپوزیت شناخته می‌شود و رزین نیز یک پلیمر مصنوعی است که از آن به‌عنوان عامل متصل‌کننده فایبرگلاس‌ها به یکدیگر استفاده می‌شود. البته لازم به ذکر است که در کنار مواد عنوان شده، شاهد استفاده از سایر مواد اولیه مثل پلیمرهای upvc پلاستیک و شیشه نیز خواهیم بود که وجود هر یک از آنها می‌توانند ویژگی‌های جدیدی را به درب های کامپوزیتی اضافه کند.

در حالت کلی وجود تمامی این مواد اولیه در کنار یکدیگر منجر به شکل‌گیری یک ترکیب بسیار مقاوم و در عین حال سبک وزن خواهد شد که ما آن را با نام کامپوزیت می‌شناسیم. درب ‌های کامپوزیت که معادل عبارت انگلیسی Composite door است، به عنوان یک جایگزین مقاوم و زیبا برای درب های چوبی یا فلزی شناخته می‌شوند و در محیط‌های مختلف، از جمله خانه‌ها، ادارات و فضاهای تجاری و عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: درب پلی وود چیست و انواع مختلف آن کدامند؟

مزایای درب کامپوزیت

همانطور که پیش‌تر نیز اشاره شد، درب های کامپوزیت به واسطه ترکیبات خود، دارای ویژگی‌ها و مزایای مشخصی هستند که در ادامه به بررسی برخی از اصلی‌ترین آنها خواهیم پرداخت.

1. سبک وزن بودن

یکی از ویژگی‌های مهم درب های کامپوزیت، سبک وزن بودن آن‌ها است. استفاده از مواد اولیه سبک در ساخت درب های کامپوزیتی باعث شده است تا درب های کامپوزیتی در مقایسه با دیگر درب های موجود در بازار به ویژه درب های چوبی و فلزی از وزن سبک‌تری برخوردار باشد که این امر فرایند حمل‌ونقل و نصب این درب را بسیار آسان نموده است.

2. استحکام بالا

یکی دیگر از ویژگی‌های قابل توجه درب های کامپوزیت، استحکام بالای آن‌ها است. درب های کامپوزیتی از ترکیب چندین ماده اولیه در چند لایه تشکیل می‌شوند و به دلیل وجود پلاستیک در ساختار آن، از مقاومت بالایی در برابر ضربه و فشار برخوردار هستند. استحکام بالا در درب های کامپوزیت این امکان را فراهم می‌کند تا بتوانند در شرایط مختلف، به بهترین نحو مورد استفاده قرار بگیرند و در مقایسه با دیگر درب ها نیاز به تغییرات و تعمیرات کمتری داشته باشد.

3. عدم نیاز به نگهداری مداوم

یکی از بزرگ‌ترین ویژگی‌های درب کامپوزیت که باید به آن توجه داشت، آسان بودن فرایند نگهداری از این درب است. در واقع شما نیازی به صرف زمان و هزینه زیاد برای این موضوع نخواهید داشت. درب های کامپوزیتی، به دلیل ساختاری که دارند، برخلاف درب های سنتی موجود در بازار، در گذر زمان تغییر شکل نمی‌دهند و به همین دلیل نیز می‌توان با یک دستمال خیس به راحتی روی آن را تمیز کرده و ظاهر اولیه درب را حفظ نمود.

4. انعطاف‌پذیری بالا

یکی دیگر از مزایای درب های کامپوزیتی که می‌توان به آن اشاره کرد، انعطاف‌پذیری بالای این نوع از درب ها است. در واقع مواد اولیه که در ساخت ترکیب کامپوزیت‌ها به کار می‌روند، اغلب از انعطاف‌پذیری خوبی برخوردار هستند و این امکان وجود دارد که این مواد به صورت ترکیبات چندلایه با یکدیگر ترکیب شوند تا انعطاف‌پذیری درب را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: درب upvc چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

5. عایق حرارتی

درب های کامپوزیت به عنوان عایق حرارتی نیز مورد توجه قرار می‌گیرند. مواد مورد استفاده در ترکیبات کامپوزیت و ویژگی‌های ساختاری آن باعث شده است که این ماده بتواند همانند یک عایق حرارتی عمل کرده و با جلوگیری از هدر رفت انرژی، به حفظ هوای مطبوع داخل ساختمان کمک نماید. این امر موجب می‌شود تا با کاهش مصرف انرژی، هزینه‌های مربوط به تامین انرژی ساختمان نیز به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند.

6. عایق صوتی

به دلیل ساختار چندلایه درب های کامپوزیت و مواد اولیه مقاومت مختلفی که در ترکیب آنها به کار می‌رود، معمولاً این امکان وجود دارد که عایق صوتی بودن را به‌عنوان یک ویژگی این درب ها بیان نمود. نکته قابل توجه این است که ضخامت لایه‌های مختلف در درب های کامپوزیت می‌تواند تأثیر مستقیمی روی میزان عایق بودن این درب در برابر صدا داشته باشد.

7. مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی

باتوجه‌به اینکه در درب های کامپوزیتی از فلزاتی که مستعد زنگ زدن می‌باشند، به عنوان مواد اولیه استفاده نمی‌شود و در نقطه مقابل از مواد پلیمری مقاوم در برابر خوردگی و آب استفاده می‌شود، این درب ها از مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی برخوردار هستند و به همین دلیل نیز درب های کامپوزیتی در محیط‌هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در معرض رطوبت قرار می‌گیرند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

8. عدم جذب آب

بسیاری از مواد اولیه مورد استفاده در درب ‌های کامپوزیت از مقاومت بالایی در برابر آب برخوردار هستند. این ویژگی باعث می‌شود که ساختار کلی این درب ها نیز در برابر نفوذ آب مقاوم باشد. در نتیجه مقاومت بالای درب های کامپوزیتی در برابر نفوذ آب، شاهد استفاده از آنها به‌عنوان درب سرویس بهداشتی و حمام و همچنین درب اصلی ساختمان در محیط‌های شرجی و بارانی هستیم.

9. دارای طیف رنگی گسترده

به دلیل به‌کارگیری مواد متنوع در ساختار درب های کامپوزیت و انعطاف‌پذیری بالای آنها در طراحی، این امکان فراهم شده است تا طیف رنگی گسترده‌ای از این درب ها وجود داشته باشد. این ویژگی به طراحان و مصرف‌کنندگان این امکان را می‌دهد تا بتوانند در انتخاب رنگ و ظاهر درب‌ ها آزادی عمل بیشتری داشته باشند. در واقع طیف رنگی گسترده در درب های کامپوزیت نه تنها امکان انتخاب راحت‌تر برای طراحان و مشتریان را فراهم کرده است، بلکه موجب افزایش زیبایی و هماهنگی بیشتر میان درب ها با محیط اطراف نیز شده است.

بیشتر بخوانید: درب ضد سرقت چیست و انواع مختلف آن کدامند؟

10. مقاومت بالا در برابر تغییرات آب و هوایی

به طور کلی درب های کامپوزیت از خودشان مقاومت خوبی در برابر تغییرات جوی نشان می‌دهند و این امر سبب شده است تا آن‌ها به یک گزینه مناسب برای استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف تبدیل شوند. مقاومت بالای درب های کامپویتی در برابر تغییرات آب و هوایی، ناشی از خصوصیات مواد اولیه سازنده کامپوزیت و روش‌های تولید آن‌ها است.

11. امکان شخصی سازی درب کامپوزیتی

یکی دیگر از مزایای قابل توجه درب های کامپوزیتی، امکان شخصی‌سازی این درب بر اساس نیازها و سلیقه شخصی است. در واقع شما می‌توانید با استفاده از روش‌های مختلف روی این درب ها از الگوها، خطوط، فرم‌های هندسی و حتی تصاویر چاپ شده استفاده کنید. همچنین امکان استفاده از دستگیره، قفل و دیگر یراق آلات احتمالی مورد نظرتان برای تغییر شکل ظاهری درب نیز وجود دارد.

معایب درب کامپوزیتی

درب ‌های کامپوزیتی، به عنوان یک جایگزین مدرن و با کارایی بالا برای درب‌های چوبی یا فلزی، با مزایای قابل توجهی همراه هستند. اما در نقطه مقابل معایبی را نیز دارند که لازم است با آنها آشنا باشید. یکی از اصلی‌ترین معایب درب‌ های کامپوزیتی، قیمت بالای آن‌ها می‌باشد. این نوع درب ها اغلب نسبت به درب های چوبی ساده یا حتی فلزی، گران قیمت‌تر هستند. دلیل این تفاوت قیمت، استفاده از مواد اولیه باکیفیت است که طی یک فرآیند پیشرفته با یکدیگر ترکیب شده و محصول نهایی، یعنی همان درب کامپوزیتی را تولید می‌کنند.

همچنین، درب ‌های کامپوزیتی با وجود مقاومت بالایی که در برابر حرارت دارند اما ممکن است تحت تأثیر تغییرات دما قرار گیرند و با گذر زمان ترک‌ها یا تغییراتی در رنگ و بافت خود نشان دهند. از این رو، در مواجهه با شرایط محیطی حاکم و به منظور افزایش طول عمر مفید درب های کامپوزیتی، این نوع درب ها نیازمند به مراقبت و نگهداری دقیق‌تری هستند.

در حال حاضر درب های کامپوزیتی به یکی از انتخاب‌های اول افراد برای درب های داخلی و خارجی ساختمان تبدیل شده است. درب کامپوزیتی را می‌توان نسل جدید درب های ساختمانی دانست که در آن از مواد اولیه و ترکیبات جدید و نوینی استفاده شده است. به دلیل محبوب بالای درب های کامپوزیتی و باتوجه‌به اینکه استفاده از این نوع از درب ها به یک انتخاب رایج در میان عموم افراد تبدیل شده است، در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با درب های کامپوزیتی و ویژگی‌های آن آشنا کنیم. بدین ترتیب شما می‌توانید با شناخت و آگاهی کامل بهترین تصمیم‌گیری را در خصوص خرید یا عدم خرید این نوع از درب ها برای ساختمان‌های خود داشته باشید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *