خانه شما چیزی بیشتر از دیوار و سقف است. یک خانه باید برای شما نمادی از راحتی، امنیت و آسایش باشد. یکی از اصلیترین مواردی که روی تمامی اینها تاثیرگذار است و باید در یک خانه وجود داشته باشد، درب و پنجره مناسب است. اما موضوعی که میتواند عملکرد درب های یک ساختمان را تحت تاثیر قرار دهد، تغییرات فصلی است. در فصلهای گرم، درب ها ممکن است به دلیل انبساط موادی که از آنها ساخته شدهاند، شلتر شوند. این امر میتواند باعث شود که درب ها به راحتی باز و بسته نشوند و یا حتی قفل شوند. در فصلهای سرد، درب ها ممکن است به دلیل انقباض موادی که از آنها ساخته شدهاند، سختتر شوند. این امر میتواند باعث شود که درب ها به درستی بسته نشوند و یا حتی بیدلیل باز شوند. در همین راستا تصمیم گرفتیم تا در این مقاله از وبلاگ اُلتراهوم به بررسی تأثیرات تغییرات فصلی روی عملکرد درب ها و نکاتی که در انتخاب درب های خانه به عنوان یک عنصر مهم از ساختار خانه مطرح میشوند، بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
در این مقاله به بررسی موضوعات زیر میپردازیم:
تغییرات فصلی و اثرات آن
تغییرات فصلی تاثیر قابل توجهی روی خانهها و مشخصاٌ درب های آن دارد و توجه به این تاثیرات بسیار ضروری است. تغییرات فصلی شامل موارد مختلفی از جمله تغییرات دما، میزان سطح رطوبت هوا و الگوهای آب و هوایی متفاوت میشود و تغییر در هر یک از این موارد میتواند روی عملکرد درب تاثیر بگذارد. به عنوان مثال در فصل بهار معمولاً دما هوا افزایش پیدا میکند اما در فصل زمستان دما کاهش پیدا میکند. در صورتی که با این نوسانات آشنا نبوده و نتوانید به شکل مناسبی برای کنترل آنها برنامهریزی کنید، این عوامل نه تنها روی سلامت درب تاثیر میگذارند، بلکه میتوانند آسایش و راحتی ساکنین را نیز مختل کنند.
1. فصل بهار
به طور معمول در فصل بهار شاهد افزایش دما و رطوبت هوا هستیم و این تغییرات میتوانند تاثیر قابل توجهی روی عملکرد درب های خانه داشته باشند. در نتیجه افزایش دما در فصل بهار، درب ها ممکن است شل شوند. این امر میتواند باعث شود که درب ها در زمینه بسته شدن با مشکل مواجه شده و به درستی بسته نشوند یا حتی به طور کامل باز بمانند. از سمت دیگر رطوبت هوا میتواند باعث باد کردن چوب یا سایر مواد اولیه حساسی شود که از آنها برای ساخت درب ها استفاده میشود. این اتفاق نیز میتواند باعث شود که درب به درستی بسته نشده یا حتی قفل شود.
2. فصل تابستان
تابستان فصلی است که دما به بالاترین حد خود میرسد و رطوبت نیز در سطح بالایی باقی میماند. این تغییرات نیز میتوانند تأثیر قابل توجهی روی عملکرد درب های خانه داشته باشد. در فصل تابستان و به دلیل افزایش دما و رطوبت، ممکن است درب ها شل شوند. این امر میتواند باعث شود که درب ها به درستی بسته نشوند و یا حتی بی دلیل باز شوند. همچنین در فصل تابستان هم این امکان وجود دارد که رطوبت هوا باعث متورم شدن چوب و سایر مواد اولیه به کار رفته در ساخت درب ها شود. این امر نیز میتواند باعث شود که درب ها به درستی بسته نشوند و یا حتی قفل شوند. همچنین لازم به ذکر است که دمای بالا می تواند باعث خشک شدن روغن لولاها و دستگیرهها شود. در نتیجه این موضوع درب ها سف شده و شما در حین باز و بسته کردن درب با مشکل مواجه خواهید شد.
بیشتر بخوانید: افتادگی درب چیست و چرا اتفاق میافتد؟ |
3. پاییز
پاییز فصلی است که دما شروع به کاهش میکند و رطوبت هوا نیز کاهش پیدا میکند. همانند فصول دیگر، این تغییرات میتواند تأثیر قابل توجهی روی عملکرد درب های خانه داشته باشد و ضرورت استفاده از روشهای پیشگیرانه نیز افزایش پیدا کند. چراکه در این فصل نیاز به حفظ گرما در داخل خانه بسیار اهمیت دارد و میتواند روی میزان مصرف انرژی و هزینههای مربوطه تاثیر مستقیم داشته باشد. در فصل پاییز، به دلیل کاهش دما و رطوبت، درب ها ممکن است سفت شوند. در نتیجه این موضوع درب ها دیگر به راحتی گذشته باز و بسته نمیشوند و حتی در مواردی شاهد قفل شدن آنها خواهیم بود. همچنین کاهش دما می تواند باعث خشک شدن چوب و سایر مواد اولیه به کار رفته در ساخت درب شود. در نتیجه این امر احتمال اینکه درب ترک خورده یا بشکند به شکل قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
4. زمستان
در فصل زمستان دما به شکل قابل توجهی کاهش پیدا میکند و به موازات آن نیز شاهد کاهش چشمگیر رطوبت هوا نیز هستیم. تغییر و تحولات هوا در این فصل نیز میتواند روی عملکرد درب های خانه تاثیر مستقیم داشته باشد. در این فصل جلوگیری از ورود سرما به داخل خانه و همچنین جلوگیری از خروج گرما به بیرون خانه از اهمیت بالایی برخوردار است. در زمستان، به دلیل کاهش دما و رطوبت، درب ها ممکن است سفت شوند. این امر میتواند روی فرایند باز و بسته شدن درب تاثیر گذاشته و باعث شود که درب ها به راحتی باز و بسته نشوند و یا حتی قفل شوند. همچنین لازم به ذکر است که کاهش دما در فصل زمستان میتواند منجر به خشک شدن چوب یا سایر مواد اولیه به کار رفته در ساخت درب شود. در چنین شرایطی درب های ساختمان ممکن است ترک خورده یا بشکند. همچنین به دلیل سرمای هوا در فصل زمستان، لولاها و دستگیرههای درب نیز ممکن است یخ بزنند که این امر میتواند منجر به مشکلات عملکردی در فرایند باز و بسته شدن درب شود.
بیشتر بخوانید: 9 مشکل رایج درب که در زمستان ایجاد می شوند |
مراقبت های لازم برای حفظ عملکرد صحیح درب های خانه در فصول مختلف
درب های خانه یکی از مهمترین اجزای ساختمان هستند که نقش مهمی در امنیت، زیبایی و عملکرد صحیح آن ایفا میکنند. برای حفظ عملکرد صحیح درب های خانه در فصول مختلف، باید به طور منظم از آنها مراقبت کنید. در اینجا برخی از مراقبتهای لازم برای حفظ عملکرد صحیح درب های خانه در فصول مختلف آورده شده است:
- روغن کاری لولاها و دستگیرهها: روغن کاری لولاها و دستگیرهها به روان بودن آنها کمک میکند و از سفت شدن درب ها جلوگیری میکند. برای روغن کاری لولاها و دستگیرهها، میتوانید از روغن مخصوص لولاها و دستگیرهها استفاده کنید.
- تمیز کردن درب ها: تمیز کردن درب ها به از بین بردن گرد و غبار و آلودگیها از روی آن کمک میکند و از آسیب دیدن آنها جلوگیری میکند. برای تمیز کردن درب ها، میتوانید از یک دستمال نرم و آب و صابون استفاده کنید. همچنین، میتوانید از مواد شوینده مخصوص درب ها استفاده کنید.
- تعمیر و نگهداری درب ها: مشخص است که در صورت مشاهده هرگونه مشکل در عملکرد درب ها، باید آنها را تعمیر یا تعویض کنید. چراکه تعمیر و نگهداری درب ها به حفظ عملکرد صحیح آنها در طول سال کمک میکند.
علاوه بر این مراقبتها، در صورت امکان باید از قرار دادن درب ها در معرض نور مستقیم خورشید، رطوبت زیاد و سرمای شدید خودداری کنید و برای این منظور میتوانید از یک روکش مناسب برای روی درب استفاده کنید.
تأثیرات تغییرات فصلی روی عملکرد درب های خانه به وضوح مشخص است و به همین دلیل نیز لازم است که افراد در هر فصل نسبت به نیازهای مربوط به آن فصل آگاه بوده و به شکل دقیقی برای آن برنامهریزی کنند. اما به طور کلی همواره پیشنهاد میشود تا در انتخاب درب ها، به مواردی نظیر عایق حرارتی، مقاومت در برابر هوا و حفاظت از امنیت توجه ویژهای داشته باشند. با توجه به این نکات، میتوان از تغییرات فصلی به بهترین نحو استفاده کرد و با انتخاب مناسب درب های خانه، راحتی و کارایی محیط داخل خانه را حفظ کرد. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.